Harjan Visscher kiest voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

De keuze is gemaakt. Harjan Visscher speelt vanaf volgend seizoen voor LDODK/Rinsma Modeplein. De 25-jarige international komt over van landskampioen Fortuna uit Delft.

In 2019 maakte Harjan de stap van het noorden naar het westen. Nu volgt de weg terug. “Mijn vriendin en ik gaan weer in Nijeveen wonen. En dan heb je de keuze tussen of in het noorden korfballen of wekelijks een aantal keren ver reizen.”

Harjan geeft aan deze beslissing lang te hebben uitgesteld. Pas na de Ahoy-finale is hij de opties serieus gaan bekijken. “En toen ben ik uitgekomen op de eerste optie, weer korfballen in het noorden. Voor mij hoorde daar de keuze voor de ambities van LDODK bij.”

Sportcentrum Kortezwaag is voor Visscher geen onbekend terrein. Hij speelde er al regelmatig, maar nog niet in het groen en geel. “Het is hier altijd volle bak, het leeft hier enorm. Dat lijkt mij geweldig.”

Harjan komt uit een echt korfbalnest. Dat stond bij Wit Blauw in Kampen waar hij behoorde tot een talentvolle lichting die meestreed om de landelijke titels.

Als A-junior maakte hij de overstap naar DOS’46 in Nijeveen, waarmee hij in 2019 in de finale tegen LDODK de veldtitel haalde. In het voorjaar van 2019 maakte Harjan bekend Nijeveen te verruilen voor Delft. Met Fortuna haalde hij de nationale titel in de zaal. Een prestatie die hij in Gorredijk graag nog eens zou herhalen. “We hebben volgend jaar een mooie groep. De play-offs moeten altijd de ambitie zijn, daarna zien we wel verder.”

Voorzitter Gouke de Vries is blij met de komst van Harjan. “Het is altijd bijzonder wanneer een topspeler voor onze club kiest. Het is ook belangrijk voor de toekomst van topkorfbal in het noorden. Met Harjan beschikken we volgend seizoen over een van de beste korfballers van het land en dat in combinatie met Ran Faber als een van de grootste talenten van het land. Een belangrijke ontwikkeling voor onze vereniging.”

Deel dit artikel op: