Grote belangstelling jeugdinstuif

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat was het zaterdagochtend gezellig op het terrein van LDODK/Rinsma Modeplein! Circa 125 kinderen (4 t/m 8 jaar) uit Gorredijk, Lippenhuizen, Langezwaag en Jonkerslân waren naar sportpark Kortezwaag gekomen voor een uitdagende instuif. Via gevarieerde spelletjes kwamen de kinderen onder begeleiding van enthousiaste LDODK’ers in contact met het korfballen.

In het oog sprong een enorme tientallen meters lange opblaas trainingsbaan. Een hele uitdaging voor de kleine sportievelingen. Ook het schieten op de korf was populair, vooral omdat ze konden kiezen uit korven op verschillende hoogtes en van verschillende diameters. Het lukte altijd wel een keer om te scoren.


Het was ook lang geleden dat zoveel ouders zich langs het veld verzamelden. Alle kinderen mochten een ouder meenemen naar dit sportieve evenement. Dit was mogelijk na overleg en met medewerking van de gemeente Opsterland.

De jeugdinstuif was het sluitstuk van een serie clinics die enkele fanatieke LDODK-spelers de afgelopen weken gaven op de basisscholen in Gorredijk en directe omgeving.

Pjuktoernooi

De luchtkussens maakten zaterdag na de middag plek voor veel korfbalpalen. De senioren en junioren hielden een onderling pjuktoernooi met veel belangstelling.

Deel dit artikel op: