Groen Geel tegen groen met geel: LDODK zaterdagavond naar Wormer

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na de overtuigende winst op het Amsterdamse Blauw-Wit reist LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagavond naar Wormer voor het duel (19.00 uur) tegen GG/RMcD Huis Emma.

Speelronde elf brengt de ploegen in de Korfbal League langzaam maar zeker naar de fase in de competitie dat het er echt om gaat. Voor LDODK betekent het nu nog een paar weken spelen tegen ploegen uit het rechterrijtje, voordat de onderlinge duels met de topploegen de eindklassering op de ranglijst gaan bepalen.

LDODK speelt zaterdag bij Groen Geel, de voormalige ploeg van Terrenc Griemink. De ploeg uit Wormer heeft het dit seizoen niet gemakkelijk op het hoogste niveau. Zoals de stand nu is, maakt Groen Geel samen met KCC en HKC uit wie volgend seizoen een treetje lager gaat korfballen. Groen Geel staat nu op plek 9. De drie behaalde punten komen uit een overwinning op KCC en een gelijkspel in de eerste competitieronde tegen DOS’46. Afgelopen weekend in het tweede duel tegen de Drenten liep het minder goed af: 24-17.

LDODK pakte zondagmiddag een overtuigende overwinning tegen Blauw-Wit. De Amsterdammers kregen al snel door dat er niet veel te halen viel in Gorredijk. Het verschil tussen beide ploegen was maximaal tien punten, de wedstrijd eindigde in 21-15.

Komend weekend staan er twee duels op het programma die interessant zijn voor de top van de ranglijst. DVO speelt thuis tegen KZ. PKC gaat op bezoek bij Fortuna, dat na een slechte start van de competitie aardig in vorm is geraakt. De ploeg uit Delft staat inmiddels op de zesde plaats, met vijf punten achterstand op de vierde play-off plek. Maar Fortuna kan de komende weken het de topploegen nog wel eens lastig maken en daarmee een belangrijke rol spelen in de eindranglijst.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: