Gretig LDODK wint ruim van KCC

Vooral door een goede tweede helft versloeg LDODK in een opnieuw volgepakt Sportcentrum Kortezwaag KCC uit Capelle aan den IJssel. LDODK boekte daarmee haar zesde overwinning op rij en blijft in dit kalenderjaar nog steeds zonder puntverlies.

“Eigenlijk waren we in de eerste helft nog iets te gretig.” Erwin Zwart, al wekenlang de man in vorm bij LDODK/Rinsma Modeplein was na afloop niet geheel tevreden. “We waren wel superscherp hoor, maar we maakten toch te veel plaatsfouten.” Daardoor kon KCC/so Natural in de eerste helft in het kielzog blijven van LDODK, waar Lieneke Pries in de basis stond op de positie van de niet geheel fitte Diana van der Vorst en Julian Frieswijk opnieuw speelde voor de nog steeds geblesseerde Tim Flokstra.

“We waren gewoon niet geduldig genoeg. We lieten ze verdedigend te weinig keuzes maken. Gelukkig was dat de tweede helft een stuk beter.” Vlak na rust sloeg LDODK onbedaarlijk hard toe. Binnen zeven minuten werd een 14-11 ruststand uitgebouwd naar een 21-12 voorsprong. Daarmee bleek deze wedstrijd, in tegenstelling tot de voorgaande twee wedstrijden waar een ruime voorsprong telkens weer werd verknoeid, wél gespeeld.

Zonder noemenswaardige problemen werd die voorsprong gedurende de tweede helft gecontinueerd. “En dat was natuurlijk ook een mooie gelegenheid om wat extra dames in te brengen om ervaring op te doen.” Op een gegeven moment speelde Zwart in een vak met Frieswijk, Marlou Kuiper en Lieneke Pries. En toen de topschutter van de Korfbal League uiteindelijk zelf ook nog werd vervangen door Marvin Piepers, zakte de gemiddelde leeftijd in dat vak naar 19 jaar.

In het andere vak had ondertussen ook Eline Haan, een andere talentvolle teenager haar opwachting gemaakt. Met al dat jeugdig elan wist LDODK het publiek ook in de slotfase te vermaken. Uiteindelijk stonden maar liefst elf spelers op het scorebord bij een eindstand van 33-24.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl