Goud voor Harjan en TeamNL op World Games

Het was geen spannende finale. TeamNL Korfbal, met kersverse LDODK’er Harjan Visscher in de gelederen, pakte zondag het goud op de World Games in het Amerikaanse Birmingham. België werd met 23-12 verslagen.

De Belgen hadden het moeilijk tegen de Nederlanders. In het eerste kwart van de wedstrijd scoorden ze maar één keer. Halverwege de wedstrijd leidde Nederland met 11-4. In de tweede helft werd het verschil alleen maar groter. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een duidelijke 23-12 overwinning voor de Oranjehemden.

Na het goud voor Nederland, het zilver voor België, ging het brons naar Chinees Taipei dat in een spannende wedstrijd Duitsland met 22-23 versloeg.

Het is voor TeamNL Korfbal de tiende gouden World Games-medaille. Tijdens The World Games van 1981 stond korfbal nog niet op het programma, maar vanaf de tweede editie in 1985 werden alle edities van het toernooi gewonnen door Nederland. De World Games zijn eigenlijk de Olympische Spelen voor niet-Olympische sporters.

Harjan, gefeliciteerd met deze mooie prijs!