Goede tweede helft zorgt voor overwinning op AW/DTV

LDODK/Rinsma Modeplein had het zondagmiddag niet moeilijk tegen AW/DTV. Door in de tweede helft de puntjes op de i te zetten werd een redelijke eenvoudige 16-11 overwinning geboekt.

LDODK kwam goed uit de startblokken: 3-0. Maar op 3-waren de Amsterdammers al weer langszij. LDODK had toen al de eerste strafworp gemist. Er volgden van beide kanten meer missers, er werden meer strafworpen niet dan wel benut. De thuisclub eindigde de eerste helft met een 8-7 voorsprong. De voorsprong had groter kunnen zijn, maar LDODK was in de loop van de eerste helft slordig. Vooral het vak van André Zwart, Julian Frieswijk, Marlou Kuiper en Marloes Frieswijk hadden veel eenschots aanvallen met vaak schoten van ver. Het andere vak bestond uit Erwin Zwart, Marvin Piepers, Femke Faber en Rixt Bouma.

In de tweede helft maakt LDODK het AW/DTV door sterk te verdedigen een stuk lastiger. Het lukte ook aanvallender vaker te herhalen. LDODK liep uit naar 11-7. Daarna volgden te veel korte aanvallen waardoor de Amsterdammers terug konden komen tot 11-10. Op 12-10 kwam Ran Faber in het veld voor André Zwart. Met een raak eerste en derde schot bracht hij de stand op een beslissende 14-10. Eindstand 16-11.

Komende zaterdag (19 september; 19.00 uur) speelt LDODK in Nijeveen tegen DOS’46. De Drenten speelden dit weekend in Amsterdam gelijk tegen Blauw-Wit en wonnen in de eerste ronde van Deetos.