Geslaagde eerste training Korf/fit 50+

Terug naar het nieuwsoverzicht

De eerste proeftraining van Korf/Fit 50+ bij LDODK trok vijftien deelnemers. Een aantal waar de initiatiefnemers meer dan tevreden mee zijn. “Ik zie dit volgend seizoen al helemaal zitten”, vertelt Sieta Bijker. Ook de komende twee vrijdagavonden zijn er nog proeftrainingen. Iedereen is welkom.

Daniëlle Hulst (24) is een van de drie fysiotherapeuten die bij Korf/Fit 50+ betrokken zijn. Ze korfbalt inmiddels al weer zes seizoenen bij LDODK. Ze voelt zich helemaal thuis in Gorredijk, waar ze als fysiotherapeut werkt bij Fysio Gorredijk. Ze zit in het tweede jaar van de masteropleiding tot manueel- en sportfysiotherapeut. Ook in haar werk komt ze regelmatig korfballers tegen. 
Waarom ben je fysiotherapeut geworden?

“Ik had altijd al de interesse om met mensen te werken. Toen ik meer ging sporten kwam ik er ook achter dat het lichaam niet altijd goed functioneert. Het leek mij interessant om anderen met fysieke klachten weer op de been te helpen.”

Wat is de grootste uitdaging in je dagelijkse werk?

“Ieder persoon is anders. Ik zie kinderen, volwassenen, ouderen, sporters, niet sporters. Hierdoor is het werk heel divers. Bij iedere patiënt moet je een passend behandelplan opstellen. Dit is afhankelijk van de verwachting van de patiënt en de complexiteit van de klacht.”


Vind je korfballen op het veld ook leuk?

“De zaal is natuurlijk leuker, maar ook het veld is leuk. Al heb je altijd te maken met weersomstandigheden, andere ondergrond en moet je door het ontbreken van de schotklok het veld je tactiek aanpassen. Het leuke aan veldkorfbal is wel dat je lekker buiten bent, als het tenminste lekker ‘korfbalweer’ is.”

Wat wil jij de Korf/fit deelnemers meegeven?
“Bewegen is goed, maar meer bewegen is altijd beter. Door te sporten en te bewegen blijf je langer fit. De nieuwe beweegnorm adviseert om wekelijks 2,5 uur matig intensief te bewegen verspreid over meerdere dagen in de week en daarnaast twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen te doen. Korf/fit draagt hier een steentje aan bij. Je bent niet alleen actief bezig, het is ook nog eens goed voor de sociale contacten.”

Deel dit artikel op: