Geslaagd G-toernooi in Gorredijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

Overal blije gezichten zaterdagochtend in Sportcentrum Kortezwaag. Enkele tientallen G-korfballers speelden een onderling toernooi. Na een gezamenlijke warming-up met muziek onder leiding van Annick Koning, stonden er zes speelrondes op het schema. Rixt Bouma en Femke Faber leidden de wedstrijden van tien minuten met veel plezier in goede banen.

De spelers van ROG (Groningen), AVO (Assen), Oerterp en LDODK hadden er vanaf het begin veel zin in. Dat is het mooie van G-korfbal. Ieder doelpunt wordt enthousiast gevierd, commentaar op de scheidsrechter is er amper. De ene spelers is wat fanatieker dan de ander, maar ze accepteren (bijna) alles van elkaar.

Twee uurtjes ongedwongen samen sporten, waar het plezier voorop staat. En waar iedereen elkaar helpt. ROG had dit keer maar twee spelers, maar zij konden met aanvulling van andere teams toch hun wedstrijden spelen.

Aan de zijlijn, naast ouders en supporters, ook wethouder Libbe de Vries van de gemeente Opsterland en Gerald Aukes, hoofdcoach van LDODK.

Foto: Sietse de Boer

Deel dit artikel op: