Gemankeerd LDODK schiet te kort tegen naaste concurrent KZ

LDODK slaagde er niet in om de belangrijke eerste veldwedstrijd na de winter winnend af te sluiten. Tegen mede-play-off kandidaat KZ werd in Koog aan de Zaan een kansloze nederlaag geleden: 32-28; een ingecalculeerde nederlaag, gelet ook op de fantasieopstelling van de
Friese club.

Maar liefst zes basisspelers ontbraken bij LDODK/ Rinsma Modeplein. En een LDODK zonder Femke Faber, zonder André en Erwin Zwart, zonder Betty Jansma, zonder Diana van der Vorst en zonder Tim Flokstra, tja, dan wordt winnen tegen een pittige tegenstander als KZ een behoorlijke opgave.

LDODK heeft er bewust voor gekozen om de laatste veldperiode haar tweede team in een zo sterk mogelijke opstelling te laten spelen, zodat ook dat team volgend seizoen op het hoogste niveau kan blijven acteren. En dat resulteerde er afgelopen zaterdagmiddag in dat het merendeel van bovengenoemde spelers aantrad in het tweede team. En inderdaad, het tweede team won.

Impliciet betekent een dergelijke keuze echter ook dat dit belang zwaarder wordt gewogen dan een kans op het halen van de Nederlandse veldtitel. Derhalve trad een veredeld LDODK 2 aan tegen KZ dat, behoudens het ontbreken van de geblesseerde Stijn van der Vegt, wel op volle oorlogssterkte was.

Toch hield het jeugdige LDODK, met Marvin Piepers, Martijn Zwart, Daniëlle Hulst en Marjolijn Kroon in het ene vak en met Friso Boode, Feiko de Vreede, Lieneke Pries en Melissa Rijstenberg in het andere vak, in de beginfase nog alleszins stand.

“We konden tot 9-7 goed bij blijven.” Martijn Zwart – toch nog een Zwart in de basis – was zeker niet ontevreden over het vertoonde spel. “Pas richting de pauze slaagden zij er in een gaatje te maken van vier doelpunten. Direct na rust liepen ze door van 17-13 naar 19-13 en toen was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. We hebben gedurende de tweede helft nog wel geprobeerd om met wat wisselingen, zoals het in brengen van André, Diana, Tim en Jurjen dichterbij te komen, maar ook KZ bleef scoren.”

Zwart zelf hield wat een dubbel gevoel aan de wedstrijd over. “Best wel lekker gespeeld. Ook aanvallend liep het aardig, maar we krijgen er gewoon veel te veel tegen.” Vooral Zwart zelf had het daarbij lastig tegen het grote talent Alwin Out. “Volgens mij heb ik er in de eerste helft al zes om de oren gekregen. Ach, we speelden tegen een team dat er staat. Een nederlaag is misschien dan wel ingecalculeerd, maar je ziet het graag anders.”

Volgende wedstrijd van LDODK is op zondag 29 april thuis op het Sportcentrum Kortezwaag om 14.30 uur tegen AW/DTV.

Deel dit artikel op: