Geen punten tegen koploper, PKC is maat te groot

Spelen tegen PKC/Vertom is voor iedere ploeg dit seizoen een opgave, zo ook zaterdagmiddag voor LDODK/Rinsma Modeplein. In het begin van de wedstrijd zag het er nog goed uit, maar de uitslag spreekt boekdelen: 22-33.

Het was de confrontatie tussen de koploper en de nummer twee in de poule. “Maar wil je tegen PKC winnen, dan moet alles kloppen”, zei Henk Jan Mulder vooraf al. Hij begon de wedstrijd met een gewijzigde opstelling. Diana van der Vorst speelde na bijna een jaar weer een wedstrijd. Ze begon in de eerste aanval met Marloes Frieswijk, Ran Faber en Julian Frieswijk. Dat betekende ook dat het duo Ran Faber / Erwin Zwart uit elkaar is gehaald. Erwin startte nu in de verdediging met Wessel Bergsma aan zijn zijde.

Het pakte in het begin van de wedstrijd allemaal goed uit. Aanvallend kwam LDODK beter uit de verf dan in de eerste vier wedstrijden. Vanaf 6-6 sloeg LDODK zelfs een klein gaatje, maar op 10-10 waren beide ploegen weer in evenwicht. Diana van der Vorst analyseerde na afloop dat dit misschien wel de fase was waarin LDODK te veel wilde en daarmee PKC in de kaart speelde. PKC sloeg daarna een gaatje naar 10-13, in de laatste minuten voor de pauze liet LDODK het even zitten. Ruststand: 12-16.

In de tweede helft kwam PKC echt op stoom en liep de ploeg uit Papendrecht steeds verder uit. Bij LDODK lukte het niet meer, terwijl PKC de ene na de andere schitterende aanval liet zien. Uiteindelijk werd het gat een enigszins geflatteerde elf punten: 22-33.

Halverwege de poulecompetitie gaat PKC ongeslagen aan kop. LDODK volgt met zes punten op de tweede plek. Doordat Groen Geel zaterdag van KZ won, staan deze beide ploegen nu samen met Blauw-Wit op vier punten.

Foto’s: Sietse de Boer