Geen finale voor LDODK

In de loop van de tweede helft gloorde er voor LDODK/Rinsma Modeplein even zicht op de finale om de nationale veldtitel. Daarna nam PKC/Vertom het heft weer in handen. Eindstand: 17-15.

Na een 12-9 ruststand in het voordeel van PKC, startte LDODK de tweede helft sterk. Op 12-11 miste PKC een strafworp, waarna LDODK zelfs op voorsprong kwam: 12-13.

Daarna droogde de productie aan LDODK-zijde op. Er werd veertien minuten lang niet gescoord. Het gaf PKC de ruimte om terug te komen in haar spel en een deel van de veelheid aan kansen om te zetten in doelpunten. Van 12-13 werd het 17-13.

Toen LDODK vanaf de strafworpstip de 17-14 maakte, stonden er nog maar drie minuten op de klok. En dat was te weinig om nog dichterbij te komen. Erwin Zwart sloot het seizoen af op 17-15.

PKC neemt het in de finale om de veldtitel op tegen Fortuna dat in de andere play-off met 21-18 DVO versloeg.