Gedeputeerde De Rouwe in Kortezwaag

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sander de Rouwe, gedeputeerde van de provincie Fryslân, was zaterdagavond te gast in sportcentrum Kortezwaag bij de kraker tussen LDODK en PKC.

De lijsttrekker van het CDA bij de komende verkiezingen voor Provinciale Staten was uitgenodigd door het Opsterlandse college van B en W.

De Rouwe was verrast over de sfeer bij het topkorfbal en noemde na afloop in de Business Club korfbal als een belangrijk onderdeel van de Friese sport. Daar hoort wat hem betreft ook een goede accommodatie bij.
De gemeente Opsterland heeft grote plannen met sportcentrum Kortezwaag, de thuishaven van LDODK. De bestaande hal is dringend toe aan renovatie en het is de bedoeling dat er een tweede sporthal voor de huidige wordt gebouwd. Daarna zijn alle sportvoorzieningen in Gorredijk op het sportcentrum geconcentreerd. En dat is een grote wens van alle sportverenigingen.

De Opsterlandse gemeenteraad bespreekt maandag de voorlopige plannen rond Kortezwaag. Bij de verdere uitwerking van de plannen hoopt Opsterland ook op financiële steun van de provincie Fryslân.

De Rouwe was verder enthousiast over de bovengemiddelde economische ontwikkeling van Zuidoost Fryslân. “En daar hoort ook zeker Gorredijk bij.”

Foto: Jurjen Smid

Deel dit artikel op: