Friso Boode in technische staf LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Friso Boode is vanaf volgend seizoen lid van de technische staf van LDODK/Rinsma Modeplein. Hij gaat zich vooral richten op de maandagavondtrainingen van de selectie.

“Ik heb wel weer zin om wat te gaan doen”, vertelt Friso, die eind vorig seizoen zijn spelerscarrière beëindigde. “En deze functie past heel goed in mijn plaatje van gezin, werk en korfbal.”

De selectietrainingen op maandagavond bestaan voor een deel uit krachttrainingen die Marjo de Haan en Richard Hamstra voor hun rekening nemen. Friso richt zich op de individuele trainingen. “Maar ik kan ook met een vak aan de gang, het is maar net waar de behoefte ligt.” De inhoud van de trainingen bepaalt Friso in overleg met Dico Dik, de nieuwe hoofdtrainer van LDODK. “Ik ben flexibel en kan mij goed in spelers verplaatsen. Bovendien heb ik een achtergrond als docent Lichamelijke Opvoeding. Dat is een goede combinatie.”

Jan Sjoerd Pool, bestuurslid technische zaken bij LDODK, is superblij met de stap van Friso. “Het is heel mooi dat zijn kennis en ervaring voor de club behouden blijft. Friso is analytisch heel sterk, we denken dat hij met de rest van de staf goed in staat is om individuele spelers beter te maken.”

Deel dit artikel op: