Fortuna richt zich weer op tegen LDODK

In een wedstrijd die meer spannend dan goed was, ondervond Fortuna/Delta Logistiek eindelijk weer eens hoe lekker het voelt om een wedstrijd te winnen. In een opnieuw goedgevulde sporthal Kortezwaag – 843 bezoekers – wisten de Delftenaren met veel inzet en passie een verdiende overwinning uit het vuur te slepen tegen een wederom tegenvallend LDODK/AH Gorredijk (19-23).

“Dit voelt zo goed. We hebben met veel passie en inzet gespeeld. En dan is dit een mooie beloning.” Daan Preuninger, man of the match en topscorer met maar liefst tien treffers, is na afloop van de wedstrijd opgetogen en vooral ook opgelucht. “We kwamen hier naar toe met het gevoel dat we punten konden pakken, maar dan moest er wel strijd worden geleverd en dat hebben we gedaan.”

Preuninger bezorgde André Zwart, toch niet de minste verdediger, een bijzonder lastige middag. “Maar het is natuurlijk ook heerlijk spelen met Mirjam Maltha.” De LDODK-defensie had geen antwoord op het sterke reboundwerk van de bijna twee meter lange routinier. Met name Preuninger profiteerde daar optimaal van. En daar waar Fortuna naar hartenlust mocht aanleggen, kon LDODK daar slechts één-schots-aanvallen tegenover zetten. Met name het vak met Betty Jansma, Diana van der Vorst, Menno Russchen en de met zijn vorm worstelende Erwin Zwart – slechts twee doelpunten en evenals afgelopen woensdag weer twee gemiste stippen – faalde aanvallend.
“We hadden veel langer moeten aanvallen, waardoor het vak van André kon uitrusten en minder lang onder druk kwam te staan. Dat hebben we echt niet goed gedaan”, aldus een teleurgestelde Menno Russchen. Diezelfde Russchen speelde overigens verdedigend tegen de topscorer van de Korfballeague Tim Heemskerk een uitstekende wedstrijd. “Maar goed, aanvallend laten we het gewoon liggen, zo simpel is het.”

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat beide teams elkaar weinig ontliepen. Dat bleek ook uit het scoreverloop. Halverwege de eerste helft kwam Fortuna voor het eerst op een klein gaatje: 4-6, na twee doelpunten van Preuninger. Dat gaatje kon Fortuna vasthouden tot de pauze: 10-12.

Na rust leek LDODK zich te gaan herpakken, toen Erwin Zwart met een ‘buzzerbeater’ en zijn enige velddoelpunt gelijk maakte: 13-13. Maar de wedstrijd bleef gelijk op gaan tot vijf minuten voor tijd, toen ineens Preuninger, weer hij en Maltha het beslissende gaatje sloegen naar 18-20. Op zich geen verschil om bang van te worden. Maar in een wedstrijd waar de doelpunt echt verdiend moesten worden, bleek dit – tekenend voor de wedstrijd – genoeg. In de slotseconden liep Fortuna nog uit naar 19-23.

“Toch mooi dat we nu afstand kunnen nemen van de onderste vier.” Maar Preuninger waakt voor al te veel enthousiasme. “We blijven gewoon van wedstrijd naar wedstrijd leven en dan zien we wel waar we aan het eind van de rit staan.”

Voor LDODK, met twee pijnlijke nederlagen binnen week, is het zaak de rug te rechten. “We moeten ons herpakken. We kunnen veel beter dan dat we deze week hebben laten zien. Maar het was wel beter dan afgelopen woensdag,” aldus Russchen, die bleef zoeken naar lichtpuntjes. “We zijn fit en staan nog steeds vijfde.”

Deel dit artikel op: