Finale een brug te ver voor C1

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein is er niet in geslaagd de finale om het Nederland Kampioenschap te halen. TOP/IAA fresh C1 was zaterdag in Leusden een maatje te groot: 8-16.

Het verschil tussen beide ploegen werd vooral in de tweede helft gemaakt. In het eerste deel van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op, waarbij LDODK ook een paar keer een puntje voor stond. In de laatste minuut voor rust maakte TOP 6-7, om de voorsprong daarna ook niet meer uit handen te geven.

De tweede helft was de ploeg uit Sassenheim heer en meester. Ze gaven vanaf de eerste minuut veel druk. LDODK had moeite om kansen te creëren. TOP liep langzaam uit. Op 6-9 kreeg LDODK nog wel een paar kansen, maar een doelpunt bleef te lang uit. Na zeven minuten ‘droogte’ maakte TOP 6-10. LDODK maakte vanaf de stip 7-10, daarna liep TOP uit naar 7-16. In de laatste minuut maakte LDODK nog de 8-16.

TOP speelt nu volgende week de finale in Den Bosch. LDODK C1 kan terugkijken op een mooi en uniek seizoen.