Femke is Europees Kampioen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zoals verwacht haalde TeamNL dit weekend in Antwerpen de Europese titel binnen, met LDODK-speelster Femke Faber in de gelederen. In de finale stond ze welgeteld anderhalve seconde in het veld, maar ze heeft genoten.

“De Belgen bleven in de finale langer bij dan wij misschien hadden verwacht”, vertelt Femke zondagmiddag vanuit de auto onderweg van Antwerpen naar het Heitelân. “Bij rust was het gat zes punten, maar groter is het ook niet geweest. Sommigen verwachtten misschien dat wij er overheen zouden walsen, maar de Belgen werden gesteund door hun eigen supporters. Ik denk dat zij blij waren met het uiteindelijke verschil.” Nederland won met 21-17.

Dat ze niet in de basis zou staan in de finale, wist Femke al langer. Maar in de poulefase speelde ze twee hele wedstrijden en ook in de halve finale mocht ze tien minuten meedoen. “Ik ben tevreden met het aantal minuten. Ik heb een prima toernooi gespeeld.”

Een internationaal toernooi als het EK was een hele belevenis, ook al weet je van te voren dat de andere landen niet tegen Nederland zijn opgewassen. “Wij trainen twee keer per week met de groep. Andere landen komen soms maar eens per maand samen. Dan kun je ook niet echt beter worden.”

Femke is blij met hoe het in TeamNL gaat. “Je speelt toch twee keer per week tegen de beste spelers van het land. Daar word ik persoonlijk natuurlijk beter van, de tegenstand is sterk. Ik hoop dat ook LDODK daar de vruchten van kan plukken.”

Vanaf deze week richt Femke het vizier weer op LDODK, ter voorbereiding op een nieuw seizoen Korfbal League. TeamNL komt eens per week bijeen, in opmaat naar de Challenge aan het einde van het jaar. Het eerstvolgende grote internationale toernooi dat op de agenda staat zijn de World Games in Birmingham (USA), in juli 2022. “Daar wil ik natuurlijk heel graag bij zijn.”

LDODK feliciteert Femke met haar Europese titel!

Foto’s: Marco Spelten

Deel dit artikel op: