Femke genoot in Tsjechië

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat ben je eigenlijk als je de U21 World Cup gewonnen hebt? Wereldkampioen? “Ik geloof het wel”, antwoordt Femke Faber. “Maar het is wel een dubbel gevoel, er deden niet zoveel landen mee.”

Toch was het een bijzonder weekend voor de LDODK-juniore. Ze vloog vorige week woensdag met Nederland U19 naar Tsjechië voor de U21 World Cup. “Echt een ervaring. Je speelt wel in het Oranje shirt en het Wilhelmus wordt gespeeld. Wel heel vet om voor Nederland uit te komen.”

Oranje reisde met acht dames en acht heren naar het toernooi, dat betekende dat er iedere keer een speler en speelster op de tribune moesten zitten. “Daar was ik gelukkig niet bij.” Femke speelde vier van de vijf wedstrijden. Ze startte drie keer in de basis, onder andere in de openingswedstrijd tegen invaller Tsjechië B. “Een mooi begin, dat ik direct mocht spelen. Het was mijn beste wedstrijd, ik denk dat ik vijf keer gescoord heb. De start van zo’n toernooi is best spannend. Op de trainingen val ik vaak nog niet zo op, maar op het toernooi heb ik mij wel laten zien.”

Nederland haalde de titel binnen door te winnen van Tsjechië B (15-7), Tsjechië A (37-5), Portugal (19-6), Hongarije (27-3 en Duitsland (29-12).

Oranje U21 bereidt zich nu voor op het officiële WK dat volgend jaar ook in Tsjechië wordt gespeeld. Maar zo ver kijkt Femke nog niet vooruit. Eerst wacht in oktober bij KZ nog een selectietoernooi. “De spelers die in 2004 zijn geboren, komen er nu bij. Dus moeten er ook weer spelers afvallen. Dat is weer spannend, maar ik ga mijn best doen.

Deel dit artikel op: