Femke Faber stopt met korfballen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Femke Faber (23) zet aan het eind van het seizoen een punt achter haar korfbalcarrière. “Het is straks tijd om andere dingen te doen.”

Zondag speelde ze weer als vanouds. Femke Faber was prominent aanwezig in de gewonnen wedstrijd tegen Blauw-Wit, onder andere met zes doelpunten. Ze speelde eindelijk weer ontspannen, nadat ze al geruime tijd op zoek was naar haar vorm.

Toch verandert deze wedstrijd niets aan haar besluit om aan het einde van het seizoen te stoppen met korfballen. “Ik korfbal al zo’n beetje mijn hele leven, met heel veel plezier. Maar ik merk dat ik ook benieuwd ben naar andere dingen. Er zijn meer dingen leuk, zoals reizen.” Voor het einde van dit kalenderjaar heeft ze al een reis naar Thailand gepland. “Korfballen op het hoogste niveau kost gewoon enorm veel tijd. Al die tijd wil ik nu ook wel eens anders invullen.”

Femke Faber is een kind van de vereniging en kwam via de eigen jeugdopleiding in de selectie terecht. Dat ging niet zonder slag of stoot. Ze kende ook serieuze tegenslag met fikse knieblessures, die haar onder anderen een plaats in Jong Oranje kostte.

De afgelopen maanden voelde Femke ook de druk van de bank. “Er zitten goede dames in het tweede en die kloppen op de deur. Ik heb geen garanties meer, ook al ben ik een kind van de club.”

De overwinning tegen Blauw-Wit was belangrijk in de strijd om de play-offs. “We moeten nu naar onze topvorm toewerken.” Want neemt het liefst afscheid met een finaleplaats in de Ziggo Dome. “Dat is nog altijd het doel en daar doen we alles voor de komende maanden.”

LDODK vindt het jammer dan Femke stopt, maar respecteert haar besluit.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: