Femke Faber in TeamNL Korfbal: ‘Dit had ik niet verwacht’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bondscoach Jan Niebeek heeft Femke Faber (26) toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Dat heeft Niebeek donderdag bekendgemaakt.

“Een super onverwachte kans die ik met beide handen wil aangrijpen”, zegt Faber over het nieuws. “Ik had het niet verwacht. De laatste keer dat ik in het Oranje speelde was met het Nederlandse team onder 16.” Daarna kreeg ze tot twee keer toe te maken met een pittige knieblessure. Het werd daarom lang afgeraden om meerdere keren op een dag te trainen, om zo de knie te ontlasten. “De laatste tijd speel ik gelukkig helemaal pijnvrij en ik voel mij topfit”, zegt Faber hierover. “Dosering is nog steeds belangrijk, maar door het programma van TeamNL is dat goed te organiseren.”

De trainingen van TeamNL vinden elke dinsdag en woensdag plaats op Papendal. Daar is de ploeg zich aan het voorbereiden op het EK in België. Faber sluit komende dinsdag aan.

Jan Niebeek duidt op Korfbal.nl zijn keuze voor Femke. “Met haar spel heeft Femke aangetoond goed te passen in onze speelwijze met vele functiewisselingen. Zij kan zelf een kans creëren en een ander goed vrijspelen. Mijn gesprekken met haar bevestigden mijn beeld dat ze een volwassen topsporter is, die weet wat ze nodig heeft om optimaal te presteren en daarin keuzes durft te maken.”

LDODK is trots en feliciteert Femke met deze uitverkiezing!

Deel dit artikel op: