Even appen met Taiwan: Femke is topscorer en wil vooral genieten

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het WK Korfbal in Taiwan is begonnen! LDODK-spelers Harjan Visscher, Ran Faber, Terrenc Griemink en Femke Faber zijn onderdeel van de Nederlandse ploeg. Tijdens het toernooi appen we regelmatig met de spelers.

In Taiwan is het 6 uur later dan in Nederland. Vandaag spreken we Femke, die net de wedstrijd tegen Slowakije (39-9) achter de rug heeft.

Ha Femke! We hadden afgesproken te appen, maar je komt natuurlijk net uit de wedstrijd. Schikt ’t tussen de bedrijven door?

Ja hoor, app maar raak!

Alweer bijgekomen?

Zeker, net lekker gedoucht. Bij deze wedstrijden hoef je niet tot het gaatje te gaan, dus lichamelijk herstel je redelijk snel. Dat is fijn.

En weer topscorer…

Yes, 7 doelpunten vandaag! Betekent dat ik er goed in zit, dus dat is fijn. Hopelijk blijf ik deze vorm vasthouden tot aan de finale.

Hoe benaderen jullie nu elke wedstrijd? Hebben jullie elke wedstrijd andere doelen? Of is het gewoon even lekker ballen tot er belangrijkere potjes zijn?

Het is zeker niet gewoon even lekker ballen. Kijk: dat je wint weet je van te voren wel. Dus we stappen deze wedstrijden met andere doelen in. Verdedigend moet het scherp beginnen en kunnen we dit later in de wedstrijd wat laten vieren, zodat ook de tegenstander een ‘goed’ gevoel overhoudt aan de wedstrijd. Ons aanvallend spel willen we elke wedstrijd op orde hebben, dus veel wisselingen rondom de paal, diepte in het spel, schoten van dichtbij. Dus dat zijn doelen die we continu meenemen!

Heb je zelf ook doelen waar je mee bezig bent?

Ik wil vooral gewoon genieten. Ik ben 28, het is niet erg waarschijnlijk dat ik er over vier jaar weer zal staan. Dit zijn momenten die je misschien maar één keer in je leven meemaakt, dat is toch bizar bijzonder?

Daarnaast wil ik mijn vorm van de League en hier bij TeamNL vasthouden. Belangrijk zijn met doelpunten en met mijn spel.

Zeker! En is ’t alleen in het veld genieten? Of hebben jullie ook al wat meer van het land kunnen zien?

We zijn hier afgelopen juli geweest voor een trainingsstage. Toen hebben we veel van het land kunnen zien. Dat is nu wat minder, omdat je 7 wedstrijden hebt in 10 dagen. Maar we zijn toevallig gisteren naar de dierentuin geweest, dat was erg leuk! We hebben nog plannen om met een kabelbaan naar een berg te gaan en gaan nog een massage nemen. Nee, we vermaken ons zeker buiten het veld!

Ook aan het gamen, of is dat vooral iets tussen Ran en Terrenc? 😉

Nee joh, dat kunnen wij helemaal niet haha. Wij zijn meer van de spelletjes: keezen, beverbende, kaarten.. Brett en ik maken samen dagvlogs op TikTok over hoe het hier gaat, dus dat is ook erg leuk!

Ik zal een shoutout doen naar die TikToks

Haha FrettNL

Hoe zit het qua publieke belangstelling? Er is genoeg ruimte in de hallen als ik het zo zie!

Het is een supermooi complex. Er zijn 3 vloeren verspreidt over 3 verdiepingen. De belangstelling is bij de groepswedstrijden nog niet zo groot, behalve uiteraard bij Taipei. Al was er vandaag een hele Nederlandse enclave van een school hier in Taipei. Daar hebben we afgelopen week een clinic gegeven, dat is ook een school voor Nederlandse kinderen. Dus het was superleuk dat die er vandaag bij waren! Mocht Taipei in de finale komen, ga ik ervan uit dat de hal wel helemaal is uitverkocht.

Thnx voor je tijd! En succes daar!

Het toernooi

Door het tijdverschil worden de wedstrijden vaak in de Nederlandse ochtend gespeeld.

20-10 5:15 Nederland – Brazilië (40-7)
22-10 8:00 Nederland – Slowakije (39-9)
23-10 8:00 Nederland – Winnaar Tsjechië – Catalonië
24-10 9:45 Nederland – N.N.B.

Bij poulewinst zijn de finalerondes op:

26-10 11:30 Kwartfinale
27-10 9:45 Halve finale
29-10 7:45 Finale

Deel dit artikel op: