Evelyn Zoetendal naar LDODK/AH Gorredijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

EvelynDe 24-jarige Evelyn Zoetendal stapt aan het einde van het korfbalseizoen over naar LDODK/AH Gorredijk. Evelyn speelde vanaf haar pupillentijd bij korfbalclub Blauw Wit, later Heerenveen.

“Ik ben altijd een clubmens geweest. Dat heeft mij er in het verleden altijd van weerhouden om over te stappen naar een andere vereniging. Maar ik denkt dat er voor Heerenveen op dit moment niet meer in zit dan de Overgangsklasse. En ik wil toch graag nog een keer proberen te kijken tot hoe ver ikzelf kan komen.”

Kortgeleden trainde Evelyn, in het dagelijks leven doktersassistente, een keer mee met de selectie van LDODK. Dat is haar goed bevallen. “De ontvangst in de groep was leuk en de trainingen spraken mij aan.” Ze vindt het moeilijk om verwachtingen uit te spreken over hoever ze gaat komen bij LDODK. “Dat is van zoveel factoren afhankelijk, maar ik ga er alles voor doen.”

Evelyn omschrijft zichzelf als vrij rustige beheerste allround korfbalster. “En ik pik als het goed gaat mijn doelpuntjes ook mee.”

Deel dit artikel op: