Esmee van Veen komt naar LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

De talentvolle junior Esmee van Veen (16) maakt aan het einde van het seizoen de overstap naar LDODK/Rinsma Modeplein. Ze speelt nu bij Sios A1 in Wolvega.

“Ik wil graag hogerop en mezelf verbeteren. Er staat volgend jaar bij LDODK een leuk A-team. Ik
kom al best vaak bij LDODK en denk dat ik mij daar snel thuis zal voelen.”

Esmee speelt al een aantal jaren in de noordelijke jongerenselecties. Op dit moment zit ze bij de Noordelijke selectie U17. Bovendien zat ze eind vorig jaar in de voorselectie van Oranje onder 17. Tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam viel ze af voor de definitieve selectie.

Esmee verwacht bij LDODK op trainingen en in wedstrijden meer tegenstand dan ze nu gewend is. Als haar eigen sterke punten benoemt ze haar snelheid en doorbraak. “Bovendien probeer ik altijd veel ballen te onderscheppen.”

Esmee woont in Wolvega en zit in de vierde klas van Havo.

Deel dit artikel op: