Erwin Zwart kijkt uit naar halve finale: ‘We moeten er als team staan’

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein maakt zich op voor de play-offs in de Ereklasse. Zaterdagmiddag (15.30 uur) gaat het in Papendrecht tegen PKC om een plek in de finale om de Nederlandse veldtitel. “Het is een wedstrijd waar iets op het spel staat, dat merk je deze week aan alles”, aldus Erwin Zwart.

“De wil om zaterdag te winnen is er zeker”, stelt Erwin. Ook hij hoort wel geluiden onder topkorfballers dat de veldcompetitie er steeds minder toe doet. “Maar dat geldt niet voor ons. We hebben de play-offs gehaald en nu willen we winnen ook.”

Wil LDODK zaterdag tegen het sterke PKC goed voor de dag komen, dan is volgens Erwin één ding heel belangrijk. “We moeten er vanaf de eerste minuut alle acht staan en uitstralen dat we een team zijn. Dat kunnen we, we hebben het eerder laten zien, maar we vergeten het ook wel eens. Dat kan zaterdag niet. PKC heeft meer individuele kwaliteit, daar moet je als team iets tegenover zetten.”

Het is volgens Erwin dan vooral zaak om niet mee te gaan in het tempo van PKC. LDODK moet gebruik maken van het feit dat er tijdens de veldcompetitie niet met een schotklok wordt gespeeld. “We moeten dus geduld hebben. Daar houden zij niet van. PKC zal er bovenop knallen, dat deden ze vorige week tegen DVO ook. Wij moeten vooral rustig blijven en de goede acties kiezen.”

Erwin vindt het mooi dat LDODK de play-offs heeft gehaald, met zowel het eerste als het tweede. “Het past goed bij de opbouw van de vereniging. Ook op het veld is een nationale titel te vergeven, dat zou mooi staan op de erelijst van LDODK.”

LDODK/Rinsma Modeplein eindigde als tweede in de Ereklasse A en speelt de play-offs tegen de winnaar van de Ereklasse B. Als nummer één heeft PKC het thuis voordeel in de play-offs die één enkele wedstrijd wordt gespeeld. De andere play-off gaat tussen Fortuna en DVO. De finale om de Nederlandse veldtitel wordt op zaterdag 11 juni in Driebergen gespeeld. LDODK haalde twee keer eerder de finale, maar het lukte nog niet eerder om de titel te veroveren.

📷: Jacob Heres / Picturespot.nl

Deel dit artikel op: