Erwin teleurgesteld in bondscoach

Terug naar het nieuwsoverzicht

Erwin Zwart, speler van LDODK/Rinsma Modeplein, stopt per direct als speler van TeamNL Korfbal. Dat heeft de korfbalbond woensdag laten weten. Hij was al van plan om te stoppen als international, maar de gang van zaken deze week stelt hem zwaar teleur. “Ik had wel iets meer respect verwacht.”

Erwin speelde zeven jaar in Oranje. Hij liep al langer rond met het gevoel dat het WK, afgelopen zomer, zijn laatste grote toernooi zou zijn. “Ik mis na zoveel jaar de uitdaging bij het Nederlands team. Daarover heb ik het ook met de bondscoach gehad. Maar mijn doel was om aan het einde van het jaar tijdens de Korfbal Challenge afscheid te nemen.” Daar stak de bondscoach echter een stokje voor.

Woensdag bij de eerste training van TeamNL kreeg Zwart te horen dat hij naast de selectie staat en dat hij vanaf 1 oktober zijn NOC/NSF-status verliest. “Nu neemt hij mijn beslissing, zo voelt dat. Ik had na zeven jaar wel iets meer respect verwacht. De gang van zaken steekt mij.”

De relatie tussen Zwart en de bondscoach was de laatste jaren al niet zonder hobbels. Zo nam Erwin het Scholtmeijer bijzonder kwalijk dat hij in eigen provincie vorig jaar niet in de basis stond van de EK-finale, terwijl iedereen het er over eens was dat hij een goed toernooi had gespeeld.

Erwin schreef als international drie EK’s (2014, 2016, 2018), twee WK’s (2015, 2019) en de World Games van 2017 op zijn naam. “Ik heb al met al hele mooie jaren in Oranje gehad, daar doet dit afscheid niets aan af.”

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: