Erwin en Marjolijn op World Games

Terug naar het nieuwsoverzicht

Terwijl de meeste korfballers al volop genieten van de zomervakantie, zijn Erwin Zwart en Marjolijn Kroon nog altijd niet met korfbalvakantie. Zij spelen de komende week in het Poolse Wroclaw op de World Games.

De World Games zijn kortgezegd de Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten. Het is niet zomaar een toernooi. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) volgt de World Games nauwgezet. Sporten die de laatste decennia zijn toegelaten tot de echte Olympische Spelen, deden het eerst heel goed op de World Games.

Het korfbaltoernooi wordt in vijf dagen afgewerkt en beging met twee poules van vier landen. Nederland zit in poule A, samen met België, China en Australië. In de andere poule zitten Chinese Taipei, Groot Brittannië, Duitsland en Polen.

Nederland opent het toernooi op vrijdag 21 juli (15.15 uur) tegen China. De tweede wedstrijd is op zaterdag 22 juli (19.00 uur) tegen België. Het laatste pouleduel tegen Australië wordt gespeeld op zondag 23 juli (13.30 uur). Op maandag zijn er dan kruisfinales, waarna op dinsdag 25 juli om 19.00 uur de finale wordt gespeeld.

Deel dit artikel op: