Erik Wolsink en LDODK beëindigen samenwerking

Terug naar het nieuwsoverzicht

Trainer/coach Erik Wolsink en LDODK/Rinsma Modeplein beëindigen met onmiddellijke ingang hun samenwerking. Beide partijen zijn dat maandagavond met elkaar overeengekomen.

Voorzitter Gouke de Vries vindt het jammer dat deze stap nu gezet moet worden. “We hebben met Erik een aantal bijzondere jaren gehad. Hij heeft veel betekend voor de ontwikkeling van de club, er zijn grote stappen gezet. Hij heeft LDODK op zijn eigen manier een stuk zelfbewuster en professioneler gemaakt. Maar we moeten ook zo reëel zijn dat de klik tussen Wolsink en de selectie er nu niet meer is. De chemie is op. Daarom zijn we genoodzaakt om de samenwerking nu te beëindigen.”

Wolsink was bezig aan zijn derde seizoen bij LDODK en had eerder al aangegeven aan het einde van het seizoen zijn contract niet te verlengen. Vorig seizoen leidde hij LDODK voor het eerst naar play-offs. Op basis van die prestaties waren de verwachtingen dit seizoen ook hooggespannen. LDODK staat met nog twee wedstrijden te gaan op de vijfde plaats op de ranglijst. De ploeg wil alles op alles zetten om alsnog de play-offs te halen.

Henk Jan Mulder, nu assistent-trainer/coach, neemt per direct de taken van Wolsink over. Enkele maanden geleden werd al bekend dat Mulder volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer/coach bij LDODK/Rinsma Modeplein zou worden. Hij wordt voor de rest van het seizoen geassisteerd door Marjo de Haan.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: