Erelid Wietze Wijnstra overleden

Afgelopen zondagochtend vroeg is Wietze Wijnstra, erelid van LDODK, op 84-jarige leeftijd overleden.

Naast zijn boerderij en zijn gezin stond korfbal centraal in het leven van Wietze Wijnstra. Wie in het jubileumboek van korfbalvereniging LDO bladert, komt Wietze in tal van hoedanigheden tegen. Tot op hoge leeftijd was hij zelf actief als speler. Nog veel langer ging hij door als scheidsrechter. Maar ook in het lijstje bestuurs- en commissieleden komt hij veelvuldig voor.

Van 1952 tot 1965 was Wietze bestuurslid, de laatste zes jaar van deze periode hanteerde hij de voorzittershamer. Hij zat in de aspirantencommissie (1953 tot 1964) en in de twaalftalcommissie (1973 tot 1983). In 1954 gaf hij zelfs een jaar, samen met Melle van der Vliet en Homme Dijkstra, leiding aan het eerste team. Vanaf 1952 was hij actief als scheidsrechter, later ook als scheidsrechterbeoordelaar.

Het gezin Wijnstra was een korfbalfamilie. Naast Wietze was ook zijn vrouw Geiske als speelster, jeugdtrainster en bestuurslid jarenlang actief. Hun kinderen Jilt en Cobie korfbalden op niveau en haalden beide het eerste team.

Wietze Wijnstra was een eigenzinnig man, met in alles een duidelijke eigen stijl en mening. Maar de vereniging kon altijd een beroep op hem doen. Voor zijn tientallen jaren inzet werd hij erelid van LDODK.

Tot vorig zaalseizoen bezocht hij wekelijks diverse wedstrijden. Tijdens de thuiswedstrijden in de Korfbal League had hij zijn vaste stoel tussen andere trouwe op leeftijd zijnde LDODK-supporters. Dit seizoen lukte het vanwege zijn gezondheid niet meer om er bij te zijn. Maar vanuit verpleeghuis Bertilla in Drachten volgde hij tot vorige week de wedstrijden van het eerste team op de iPad.

LDODK wenst de familie Wijnstra alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Deel dit artikel op: