Erelid Foppe Terpstra overleden

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdag 16 november is Foppe Terpstra op 79-jarige leeftijd overleden. Foppe was jarenlang bij het wel en wee van eerst LDO en later LDODK betrokken.

Foppe Terpstra werd in 1977 voorzitter van korfbalvereniging LDO. Hij maakte in die functie de grote opmars mee van de club uit Terwispel in de landelijke korfbalwereld. De eerste keer dat LDO in de Hoofdklasse speelde (het Mirakel van Terwispel) en later bij de opening van het eerste korfbalkunstgrasveld in Noord-Nederland.

In zijn rol als voorzitter stond Foppe in 1996 ook mee aan de wieg van de fusie tussen LDO en ODK uit Gorredijk. Hij zag in het samengaan van de beide clubs een belangrijke stap om in Terwispel en Gorredijk korfbal op hoog niveau te kunnen blijven spelen. Toen LDODK eenmaal was geboren nam Foppe, na 19 jaar, afscheid van zijn bestuursfunctie. Voor zijn inzet werd hij later tot erelid benoemd.

Foppe was een voorzitter op de achtergrond. Een boegbeeld, maar niet te nadrukkelijk. Hij wist wat hij wilde, voor koos zijn woorden weloverwogen.

Sinds de vorming van LDODK bleven Foppe en zijn vrouw Afke fanatieke supporters. Ze reisden mee naar menig uitwedstrijd van het eerste team. Wat konden ze samen genieten van de gezelligheid en de successen. Wat was Foppe trots toen LDODK er in slaagde de Korfbal League te halen. Helaas moest hij vanwege zijn gezondheid de laatste tijd verstek laten gaan langs het korfbalveld.

Foppe Terpstra heeft veel betekend voor het korfbal in Terwispel en Gorredijk.

LDODK wenst zijn vrouw Afke, de kinderen en de kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

Deel dit artikel op: