Enthousiaste G-korfballers in Gorredijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdag stond voor de G-korfballers het eerste zaaltoernooi op het programma. En daar had iedereen zichtbaar zin in.

Al voor 10.00 uur werd gestart met een gezamenlijke warming-up. Er stonden op zes korfbalpalen een blazepod. Elke keer als er één begon te branden moesten de korfballers daar naartoe lopen, huppelen of wandelen. Het was een gezellige boel, want de lichten waren in dat deel van de hal uit.

Om precies 10.05 uur ging de eerste wedstrijd van start. Er werd steeds op één veld gespeeld. Hierdoor konden de spelers mooi bij elkaar kijken en als een team twee wedstrijden achter elkaar moest spelen was er even een langere pauze. Uiteindelijk werden er in de zes wedstrijden van elke twaalf minuten in totaal 33 doelpunten gescoord! Oerterp 1 was zaterdag de sterkste, zij wonnen twee keer en speelden één keer gelijk.

Na de wedstrijden was er nog een strafworpcompetitie. Oerterp 1 en 2 vormden samen een team en AVO en LDODK vormden het andere een team. Gedurende zeven minuten namen ze om de beurt een strafworp. Uiteindelijk werden er in totaal 32 strafworpen gemaakt, waarvan er 18 door AVO/LDODK en 14 door Oerterp.

Om 11.55 uur zat het er al weer op en was ook het fruit op. Dus dat kwam mooi uit. Het was weer een gezellige ochtend.

Deel dit artikel op: