Enigszins geflatteerde overwinning in Dordrecht

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein sloot zaterdag de eerste helft van de veldcompetitie af met een 24-17 overwinning bij DeetosSnel. De ploeg van Henk Jan Mulder had in Dordrecht echter meer moeite dan de uitslag doet vermoeden.

Vanaf het eerste fluitsignaal stond de thuisclub aan de goede zijde van de score: 2-0, 3-1, 5-3. Een fase waarin met name het eerste aanvalsvak het lastig had met het schot. Via 6-10 leidden LDODK halverwege op het eerste gezicht toch nog comfortabel met 8-11.

Die voorsprong groeide uit tot vier punten, nadat Christian Dekkers in de tweede helft direct 8-12 maakte. Hij was, net als vorige week, in beste doen. Dekkers scoorde zaterdag acht keer. “Het leek op 8-12 misschien al gespeeld, maar dat was het niet”, aldus Mulder. “Deetos kwam toch weer een paar keer terug tot op één of twee punten. Ze hingen steeds aan het touwtje, maar kwamen nooit langszij.”

Op 17-18 was de pijp bij DeetosSnel leeg. Via een 0-6 run liep LDODK uit naar een ruime 17-24 eindoverwinning. “Die uitslag was misschien iets geflatteerd.” Bij LDODK vielen zowel Marvin Piepers als Eline Haan geblesseerd uit, maar de ernst van de blessures is volgens Mulder nog niet duidelijk. “Dat moeten we de komende dagen even afwachten.”

Met de overwinning in Dordrecht sluit LDODK het eerste deel van de veldcompetitie af met 8 punten uit 5 wedstrijden. “Daar ben ik tevreden mee. Het collectief verdedigen gaat goed. Aanvallend kunnen we nog stappen maken, dat weten we ook. Ook al scoren we dit weekend 24 keer. Daar gaan we de komende weken in opmaat naar de Korfbal League verder aan werken.”


Foto uit wedstrijd LDODK – Blauw-Wit (27 september)

Deel dit artikel op: