Eline Haan komt naar LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein krijgt volgend seizoen versterking van Eline Haan. De 18-jarige korfbalster komt over van Ritola uit Zuidlaren, waar ze in het eerste seniorenteam speelt.

Diverse verenigingen klopten al een tijdje bij Eline aan, maar ze hield eerst de boot af. Nu ze een vliegende start met haar medicijnenstudie in Groningen heeft gemaakt, durft ze de stap wel aan. “Wat zou het mooi zijn om twee van mijn dromen te verwezenlijken, om zowel een topkorfbalster als een toparts te worden.”

Eline groeide op bij Ritola, waar de juniore vervroegd doorstroomde naar het eerste seniorenteam, dat in de eerste klasse speelt. “Ik kan bij Ritola ook nog wel beter worden, maar om echt hogerop te komen, moet ik een overstap maken. Hoe langer ik daarmee wacht, hoe kleiner die kans zal zijn. De trainingen bij een topclub zijn toch anders: fysieker, technischer, zwaarder en uitdagender. Ik mis dat af en toe bij Ritola, maar het is best lastig om afscheid te nemen van de club waar ik opgroeide.” Eline noemt zichzelf een puntspeler met sterke individuele acties. Haar gemiddelde staat op dit moment op zeven treffers per wedstrijd.

Eline kiest voor LDODK, omdat ze onder de indruk is van de faciliteiten die de vereniging haar te bieden heeft. “Ik ben best nog onzeker en de ontvangst bij LDODK was super. Dat geeft veel vertrouwen. Ik denk dat LDODK een hele gezellige selectie heeft, die mij goed kan opvangen. De selectie bestaat uit zowel jonge spelers als internationals. De toppers geven de jonkies veel begeleiding en tips.

Toekomstig hoofdtrainer Henk Jan Mulder kent Eline al een beetje. “Hij is heel technisch. Ik denk dat hij me individueel, technisch en in het samenspel veel beter kan maken.” Henk Jan Mulder op zijn beurt is ingenomen met de komst van Eline. “Eline heeft heel veel potentie. Ze is nog erg jong, scoort makkelijk en is zeer ambitieus. Ik verwacht dat ze zich bij ons snel thuis zal voelen.”

Foto: Jettie Pepping

Deel dit artikel op: