Einde carrière Marjolijn Kroon aanstaande

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sinds haar achttiende is ze al heel intensief met korfbal bezig. Maar voor Marjolijn Kroon (bijna 29) stopt het na dit seizoen. Ze sluit haar korfbalcarrière af.

“Het is tijd voor de andere Marjolijn.” Ze liep al een tijdje met twijfels rond, nam vorig jaar al even afstand, sloot haar tijd bij Oranje af en weet het nu zeker. “Ik beleef het korfbal al op een andere manier dan in het verleden en kan niet meer leveren wat ik wil. En het past niet bij mij om half werk te leveren.”

Marjolijn begon te korfballen bij OVVO, later volgden Fortuna en KZ. Inmiddels is ze bezig aan haar vierde seizoen bij LDODK. Al sinds haar achttiende speelt ze op het hoogste niveau en is haar leven beheerst door het korfballen. “Een weekendje vrij, wat vaker naar een feestje, wat meer aandacht voor mijn naasten. Het kan straks allemaal. En daar kijk ik wel naar uit.”

Maar voor het zover is, wacht nog het toetje van het seizoen. “Daarom maak ik het nu wereldkundig. Dan ben ik het kwijt en kunnen we ons helemaal richten op de play-offs.”

LDODK-voorzitter Gouke de Vries vindt dat er met Marjolijn Kroon een bijzonder speelster bij de club stopt. “Het was en is een van de beste korfbalsters van het land. Dat zij vanuit het westen de overstap naar LDODK maakte, heeft voor de club heel veel betekend. Dat zorgde er voor dat ook andere korfballers deze stap wilden maken en dat grote eigen talenten bij LDODK bleven. Mede daardoor staan we, waar we nu staan. Daar is de club haar heel dankbaar voor.”

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: