Effe bellen met… Friso

Terug naar het nieuwsoverzicht

Friso Boode werd zondagochtend met wisselende gevoelens wakker. Blij met de eerste overwinning, Catalonië werd met 22-17 verslagen, maar ook ontevreden over het spel.

“We waren blij dat het toernooi eindelijk begon, maar we hebben niet zo goed geschoten. Dat is een stukje spanning. Ik zou me meer zorgen maken, wanneer we geen kansen hadden gecreëerd. Die waren er voldoende, maar de afwerking was niet goed.”

Spanning tegen Catalonië?
“Dat klinkt misschien gek, maar je hebt er zo naar toe gewerkt met z’n allen en dan wil je het laten zien. Je wilt dat het dan gelijk goed loopt. Ik heb me nooit druk gemaakt over het eindresultaat, maar je wilt gewoon ook goed spelen.”

Historisch momentje: drie LDODK’ers in de basis.
“Mooi toch. Is nog nooit eerder gebeurd. Dat zegt niets over de rest van het toernooi. Ik verwacht dat zondag tegen Duitsland de andere acht spelers beginnen, dus zonder LDODK’ers. Dit toernooi is er geen echt basisteam. We kunnen veel wisselen, dus zijn er meer spelers per vak. Zo is het ook met ons besproken.”

Vier keer tien minuten spelen, hoe is dat bevallen?
“Dat is wel wennen, het is zo maar voorbij. Normaal in 25 minuten zuivere speeltijd heb je wel van die momenten dat het ineens tien minuten heel lekker draait. Maar dan groei je daar naar toe. Die tijd is er nu eigenlijk niet. Draait het niet, dan heb je amper tijd om het te herstellen en lekker in je spel te komen.”

Wat vond je van Catalonië?
“Die worden steeds beter. Mooi dat ze ook echt hebben geprobeerd er iets van te maken. Tijdens eerdere toernooien hebben we ook wel meegemaakt dat dit soort landen tegen Nederland een B-team opstelden, omdat ze toch het schip ingingen. Dan was er voor ons ook niets aan. Catalonië had echt een plannetje. Mooie ontwikkeling.”

Wat een dooie hal trouwens
“Leek dat op tv zo? In de praktijk viel het wel mee. Een korte kant was helemaal leeg. Het is een ijshockeyhal. We spelen eigenlijk op het ijs waar Sjinkie Knegt vorig jaar kampioen werd. Maar het gaat pas echt leven wanneer de tribunes vol zitten natuurlijk. Dat is in poulewedstrijden lastig.”

Deel dit artikel op: