Effe belle met… Friso

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een training ligt Friso languit op zijn bed te ontspannen. Zo nu en dan klinkt tijdens het gesprek zelfs een gaap. De interviewer vat dit maar niet als een belediging op, maar als een volstrekte vorm van ontspanning.

Start je vanavond in de halve finale?
“Nee, helaas begin ik op de bank. Erwin en Marjolijn starten wel in de wedstrijd, samen in een vak met Nick en Celeste. Dat ik niet in de basis sta komt niet helemaal als een verrassing. Je zag het in de afgelopen dagen al ontstaan. Maar ik wil vanavond natuurlijk graag van invloed zijn.”

Hoe zit je dan op de bank?
“Als een wisselspeler die de wedstrijd probeert te analyseren, zodat hij goed kan invallen wanneer dat aan de orde is. En die meejuicht wanneer dat kan.”

Wanneer is de avond  een succes?
“Wanneer we duidelijk een hoog schotpercentage hebben en weinig foute passes. We willen graag kwalitatief goed korfbal spelen met lekker lopende combinaties. Dan heb je vanzelf een goede sfeer en kunnen we met een goed gevoel richting zondag. En natuurlijk zou het heel leuk zijn als ik ook mee kan spelen. Ik heb tot nu toe nog geen twee hele wedstrijden gespeeld.”

Kun je goed omgaan met een teleurstelling als het niet zo is?
“Ik ben me heel bewust van processen binnen de groep en kan de knop dus snel omzetten. Het individu is niet belangrijk. Het gaat er om dat we de titel winnen.”

Het is wel het laatste weekend van Friso als international.
“Ja, dat komt dichterbij. Ik weet goed waarom ik stop, dat is weloverwogen en een bewuste keuze. Vanaf december ga ik weer fulltime aan de slag als docent lichamelijke opvoeding op de Burgemeester Harmsma School. Ik heb daar wel zin in, ben nu al een hele tijd maar een paar uurtjes per week op school. Maar eigenlijk ben ik met mijn gedachten nog niet bezig met wat er na het toernooi komt. Ik leef in de actualiteit. De rest komt later allemaal wel.”

Wij hopen dat je een leuke avond hebt. Met speelminuten.
“We zullen zien. Dank je voor het belletje.”

Deel dit artikel op: