Eerste uitzege LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/AH Gorredijk heeft de goede lijn van vorige week voortgezet door ook van Oranje Wit (D) te winnen. In Dordrecht werd het 20-27.

LDODK wil in deze Ereklasse meedoen om een plaats in de kruisfinales. Op papier moest Oranje Wit hierbij een niet al te moeilijke tegenstander zijn. De promovendus wil zich handhaven en lijkt vooral punten te moeten pakken tegen Dalto en OVVO.

LDODK had de vakken ongewijzigd gelaten: André en Erwin Zwart, Diana van der Vorst en Betty Jansma startten in een vak, in het andere vak waren Friso Bode, Jetze de Jong, Femke Faber en Marjolijn Kroon de mannen en vrouwen die het moesten doen.

De ploeg van Erik Wolsink had in een mum van tijd een 0-3 voorsprong te pakken, waarna het vooral aanvallend wat moeizamer ging. De passing was niet goed verzorgd en het ontbrak aan een zuiver schot. Oranje Wit kwam goed terug tot 5-6, maar daarna herpakte LDODK zich en breidde het haar voorsprong vrij gemakkelijk uit naar 10-14. Dat was ook de pauzestand.

Na de rust had LDODK snel het beslissende gaatje te pakken: 10-16. Hierdoor was de spanning in de wedstrijd weg. LDODK breidde soms haar voorsprong nog wat uit, Oranje Wit kwam weer dichterbij, maar het gat werd niet minder dan vier doelpunten.

Op 14-21 werden vier wissels ingebracht met Jurjen Bosma, Daniëlle Hulst, Feiko de Vreede en Evelyn Zoetendal. Voor Feiko en Evelyn was het hun debuut in LDODK 1, waarbij het eerste schot van Feiko zelfs een doelpunt was.

Eindstand: 20-27.

Volgende week zaterdag 17 september speelt LDODK om 19.00 uur thuis tegen DOS’46.

Deel dit artikel op: