Eerste indrukken veldcompetitie

Terug naar het nieuwsoverzicht

De veldcompetitie is voor sommige ploegen van LDODK/Rinsma Fashion al een heel eind onderweg. Sommige jeugdploegen zijn al halverwege. Andere ploegen speelden nog maar twee wedstrijden. De resultaten zijn wisselend. Een aantal eerste indrukken.

Het loopt lekker
LDODK 1 doet het uitstekend en is zelfs koploper in de Ereklasse, nadat vorige week landskampioen Blauw Wit werd verslagen.

LDODK 3 draait in de eerste klasse ook lekker mee met 6 uit 4, een punt minder dan koploper Dindoa 2. Zaterdag staat de uitwedstrijd in Putten op het programma. Tegenstander De Meeuwen 3 haalde tot nu toe 1 punt.

LDODK B1 presteert in de Hoofdklasse beter dan het moeizame vorige seizoen. Er is al twee keer gewonnen, wat een plaatsje in de middenmoot oplevert. Komend weekend wacht een hele zware wedstrijd tegen ongeslagen koploper Invicta/Frigro/Harkema B1. Een supersuccesvol team dat al jaren achtereen de ene naar de andere titel binnenhaalt. In vier wedstrijden scoorden ze al 121 keer en incasseerden slechts 37 tegendoelpunten.

LDODK C3 is halverwege de najaarscompetitie van zes wedstrijden. Het leverde 3 punten op, goed voor een tweede plaats. Dio C1 loopt er in deze klasse bovenuit. LDODK verloor met 11-4 van deze ploeg.

LDODK D1 doet het goed in de Hoofdklasse. Drie wedstrijden brachten tot nu toe de volle winst. Zaterdag (12.15 uur) wacht thuis Drachten D1 dat nog zonder punten is.

Ook LDODK D3 heeft halverwege de competitie de volle winst: 6 uit 3. Als de ploeg morgen van naaste concurrent Westergo D1 weet te winnen is het kampioenschap een feit.

LDODK F1 heeft na drie wedstrijden vijf punten. Dat is 1 punt meer dan de tegenstander van zaterdag SCO F2. Bij de ploegen ontmoeten elkaar bij SCO.

Het loopt minder lekker
LDODK 2 kan in de reserve Ereklasse haar draai nog niet vinden. Alle drie wedstrijden gingen verloren. Zaterdag (17.30 uur) wacht in Gorredijk opnieuw een lastige tegenstander: ongeslagen koploper KCC 2.

LDODK 4 heeft na 3 wedstrijden 1 punt. Ook voor hen wacht dit weekend (zondag 13.00 uur) thuis een lastige tegenstander: ongeslagen koploper Heerenveen 4.

LDODK A1 heeft het heel lastig in de Hoofdklasse. Alle vier gespeelde wedstrijden gingen verloren. Er zijn in deze klasse nog twee teams puntloos: Nieuwerkerk en ZKV. Beide ploegen zijn de komende weken tegenstander van LDODK. Zaterdag wacht eerst de uitwedstrijd bij Nieuwerkerk, een week later gaat de A1 op bezoek bij ZKV.

LDODK C1 heeft in de Hoofdklasse tot nu toe 2 uit 4. De ploegen in deze klasse ontlopen elkaar weinig. Een overwinning kan zo maar een stijging van een paar plekken op de ranglijst betekenen. Zaterdag (11.00 uur) komt koploper Heerenveen C1 naar Gorredijk.

LDODK E4 heeft een zware poule, scoren is dan ook een probleem. In drie wedstrijden zijn 4 doelpunten gemaakt. De tegenstanders scoorden 69 keer.

LDODK E5 heeft halverwege de najaarscompetitie 2 punten, net als twee andere teams in deze poule van 4. Er is dus nog veel mogelijk, al loopt koploper Quick E1 er wel uit.

Deel dit artikel op: