Eenvoudige winst voor LDODK bij seizoensstart

We zijn weer los, ook al is het vooralsnog maar voor even. Vanwege het EK in oktober (in Fryslân!) speelt LDODK/Rinsma Modeplein in september slechts vier wedstrijden en bergt het daarna de veldschoenen weer op, om daarna pas in april weer verder te gaan met de veldcompetitie. LDODK won haar eerste wedstrijd in poule A van de Ereklasse eenvoudig tegen promovendus Tempo: 19-24.

LDODK begon de wedstrijd met de bekende namen. In het ene vak: Marjolijn Kroon, Femke Faber, Tim Flokstra en André Zwart, in het andere vak: Diana van der Vorst, Lieneke Pries, Erwin Zwart en Friso Boode.

De beginfase ging gelijk op en was het stuivertje wisselen. Tempo had lange aanvallen, met veelal dezelfde spelers in de punt. LDODK wilde dit ontregelen, wat soms een onnodig tegendoelpunt opleverde. Na de 8-8 brachten kwaliteit en ervaring van LDODK het gewenste gaatje voor de pauze. De spelers gingen de kleedkamer in met een 8-12 voorsprong.

Na rust scoorde LDODK als eerste, kwam het verschil op vijf kwam (8-13), waarna de ploeg van Henk Jan Mulder de voorsprong uitbouwde tot 8 doelpunten. De wedstrijd was natuurlijk gespeeld. LDODK liet de concentratie iets vieren, wat Tempo ruimte gaf om nog wat dichterbij te komen. In het slot mochten de nieuwelingen Julian Frieswijk (SCO) en Marlou Kuiper (AVO) hun eerste officiële speelminuten voor LDODK maken.

Eindstand: 19-24.

Al met al ging het volgens André Zwart vrij aardig. ‘Voor nu was het prima, ook al was het nog niet denderend.’

Deel dit artikel op: