Eenvoudige overwinning LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het werd zaterdag 26-20 bij LDODK/Rinsma Fashion – KCC/SO natural en dat betekent dat de ploeg van Erik Wolsink nog steeds ongeslagen is in de Ereklasse A.

Toch was er wel een verschil met de eerste drie wedstrijden van het seizoen. LDODK startte steeds redelijk stroef om het met een goede tweede helft af te maken. Zaterdagavond bij kunstlicht was het omgekeerd en was de tweede helft duidelijk minder dan de eerste helft.

Weer speelde LDODK tegen KCC in een iets andere opstelling. André Zwart zat aan de kant omdat hij daarvoor het tweede aan het eerste punt van het seizoen had geholpen. Bij de heren speelden Tim Flokstra en Erwin Zwart nu samen in de eerste verdediging. Friso Boode en Jurjen Bosma vormden het herenduo in de eerste aanval.

LDODK liep al vrij snel uit naar een comfortabele 6-1 voorsprong. Friso maakte met de 7-3 al zijn derde doelpunt van de wedstrijd, ook Erwin Zwart maakte een paar lekkere treffers. Nadat Marjolijn Kroon net zowel de 11-6 als de 12-6 had gemaakt kreeg Gertjan Meerkerk van KCC kort na elkaar twee gele kaarten. Het was een fase van de wedstrijd waarin KCC zich niet helemaal kon vinden in de beslissingen van scheidsrechter Peter van der Terp. Meerkerk vond een blessurebehandeling van Jurjen Bosma het moment om verhaal te halen en bekocht dat met een rode kaart.

In het vervolg van de eerste helft liep LDODK uit naar een 17-9 ruststand.

Menigeen aan de zijlijn verwachtte dat LDODK de tegenstander in de tweede helft op een nog grotere afstand zou spelen. Maar dat pakte anders uit. KCC had ook een week eerder tegen KZ al laten zien goed uit een achterstand terug te kunnen komen. Diana van der Vorst maakte in de pauze plaats voor Danielle Hulst. Het duurde vrij lang voordat Marjolijn het eerst punt in de tweede helft maakte. De marge liep op naar een marge van negen op 22-13 en 25-16. In de slotfase kwam KCC nog iets dichterbij naar een 26-20 eindstand.

Volgende week zondag (8 oktober; 14.30 uur) speelt LDODK in Delft tegen Fortuna de laatste wedstrijd in de eerste helft van de veldcompetitie.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl