Eenvoudige klus voor LDODK

De cijfers spreken voor zich. LDODK/AH Gorredijk – Dalto/BNApp.nl eindigde in 30-18. Een duidelijke overwinning voor de Friezen, die opnieuw lieten zien een stap vooruit te hebben gezet. Voor Dalto geldt het tegenovergestelde. En dus werd het in Gorredijk eigenlijk nooit een echte wedstrijd.

Tien minuten lang lukte het Dalto om bij LDODK te blijven. De start was zelfs overtuigend. Ya-Wen Lin liet haar tegenstandster Betty Jansma direct merken dat ze in Taiwan het korfbal ook onder de knie hebben. Een aantal fraaie acties leverden twee doelpunten op en voor Wen ook direct een andere verdedigster: Diana van der Vorst. Na zes minuten spelen had LDODK de stand omgebogen naar 4-2. Vanaf 5-4 bouwde de thuisploeg onder invloed van een nadrukkelijk coachende en rust brengende Erik Wolsink de voorsprong langzaam maar zeker uit.

De eerste helft sloot af op 14-7. Nadat Wen aan banden was gelegd, had aan Dalto-zijde Maarten Groot Hulze nog een goede fase met een paar sterke aanvallen. Verder lukte het Dalto eigenlijk niet om een vuist te maken. LDODK verdedigde goed, pikte er op nuttige momenten ballen tussen uit en liet zo nu en dan mooie aanvallen zien. Met fraaie combinaties en strakke acties richting korf. Het lengteoverwicht onder de korf deed de rest. De thuisploeg korfbalde effectief zonder heel uitmuntend te spelen. Het kon zich zelfs langere fases zonder goals permitteren.
LDODK ging na rust direct door. Met twee snelle goals, maar ook door strak te blijven verdedigen. Dalto kreeg op geen enkel moment het idee dat er nog wat te halen viel. Wolsink liet vooraf weten dat hem één ding afgelopen zondag niet was bevallen aan de mooie overwinning op Blauw Wit. De ploeg leunde erg op de broertjes Zwart en in de ogen van Wolsink werden de spelers om de Zwartjes heen toen lui. Die les was getrokken, LDODK maakte dezelfde fout niet opnieuw. Na drie kwartier zorgde Markus de Boer met de 24-14 er voor dat alle acht LDODK’ers uit de basis hadden gescoord.

Dalto produceerde de eerste helft zeven, de tweede helft elf doelpunten. Met soms verrassende en fraaie aanvallen, maar er werd vooral gescoord uit afstandsschoten, strafworpen en vrije ballen. Het is duidelijk dat de ploeg uit Driebergen het op deze manier dit seizoen moeilijk gaat krijgen.