Een week vol finales

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het korfbalseizoen 2018-2019 zit er bijna op, maar niet voor alle prijzen op het veld zijn verdeeld. Deze week zijn er finales voor LDODK D1, B1, A1, 2 en 1. Een overzicht.

Dinsdag: drie bekerfinales

De finales om de noordelijke korfbalbekers worden dinsdagavond (18 juni) gespeeld op de velden van EKC 2000 in Emmen. LDODK/Rinsma Modeplein is in alle drie finales van de partij.

Het programma:

18.45 uur Officiële opening
19.00 uur Finale Aspirantenbeker: LDODK  B1 – Heerenveen B1
19.00 uur Finale Juniorenbeker: LDODK A1 – DOS’46 A1
20.15 uur Prijsuitreiking Aspiranten- en Juniorenbeker
20.30 uur Finale Jan Mulder Beker: LDODK – Mid-Fryslân
22.00 uur Prijsuitreiking Jan Mulder Beker

Aspirantenbeker
LDODK B1 plaatste zich voor de finale door in de verlenging van Nic./Hoogkerk B1 te winnen. Tegenstander is Heerenveen B1 dat in de halve finale na het nemen van strafworpen van Mid-Fryslân B1 won.

LDODK B1 eindigde in de veldcompetitie in de Hoofdklasse als tweede, op ruime achterstand van kampioen DOS’46 B1. Tegenstander Heerenveen B1 speelt in de eerste klasse en eindigde in de voorjaarscompetitie als laatste.

Juniorenbeker
LDODK A1 versloeg in de halve finale AVO A1: 23-22. Tegenstander DOS’46 A1 versloeg SIOS A1: 28-16.

Het kan een leuke pot worden tussen beide ploegen. De afgelopen jaren kwamen de A’s van LDODK niet in de buurt van DOS’46, maar dat is dit seizoen veranderd. In de zaal won LDODK A1 van de ploeg uit Nijeveen: 24-20. In de veldcompetitie ontmoetten beide ploegen elkaar niet. LDODK A1 speelde een klasse lager, werd kampioen en speelt dus volgend seizoen ook op het veld weer in de hoofdklasse. DOS’46 A1 streed afgelopen weekend nog om een plekje in de finale om de Nederlandse veldtitel, maar verloor in de halve finale met 25-17 bij DSC A1.

Jan Mulderbeker
LDODK neemt het in de finale van de Jan Mulderbeker op tegen Mid-Fryslân. LDODK vond in de halve finale weinig weerstand van KIOS: 29-14. Mid Fryslân won met 18-14 bij AVO.

LDODK beleeft een mooi seizoen. De play-offs in de zaal werden afgelopen zaterdag gevolgd door plaatsing voor de finale om de nationale veldtitel, komende zaterdag. Een bijzondere week voor het team van Henk Jan Mulder, dat dinsdag dus de beker kan winnen die naar zijn vader is vernoemd.

Mid-Fryslân speelt op het veld in de Hoofdklasse en eindigde dit seizoen in de middenmoot met 16 punten uit 14 wedstrijden.

Vrijdag: Finale Reserve Ereklasse

Wat was het spannend afgelopen vrijdag. De halve finale tussen PKC 2 en LDODK 2 werd beslist door het nemen van strafworpen, nadat de wedstrijd ook na een verlenging in een gelijkspel eindigde (26-26). Door alle stippen te benutten plaatste LDODK zich voor de finale van de reserve Ereklasse.

Tegenstander is Blauw-Wit 2, dat KZ 2 met 21-15 wist te verslaan. Deze finale wordt op vrijdag 21 juni op neutraal terrein in Harderwijk gespeeld. Aanvang: 20.30 uur.

Zaterdag: NK D-hoofdklasse

De 11-4 overwinning in en tegen Apeldoorn D1 afgelopen weekend zorgde opnieuw voor een titel voor de D1. Dit keer niet ongeslagen, maar met één verliespartij. Het kampioenschap betekent dat het team onder leiding van Dick Wever zich opnieuw plaatst voor het NK. Komende zaterdag in Hardenberg moet het gaan gebeuren. Op het NK in de zaal, eindigde de ploeg op een tweede plaats, dus is er nog één stapje te maken.

Zaterdag: NK Veldkorfbal

Dankzij een knappe overwinning op TOP afgelopen zaterdag, plaatste LDODK zich voor de tweede keer in de historie voor de finale voor de nationale veldkorfbalfinale. Tegenstander in de finale is DOS’46, dat zaterdagmiddag in de andere play-off wedstrijd won van PKC.

De finale wordt komende zaterdag om 18.00 uur gespeeld in De Lier. Praktische informatie over deze wedstrijd en de busreis van Groen Kabaal lees je hier.

Deel dit artikel op: