Een uitdagende avond in Delft

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein staat zaterdag (19.30 uur) voor een leuke uitdaging. In Delft wacht de ontmoeting met Fortuna, een ploeg die de afgelopen weken lekker bezig is.

Fortuna beleefde een stroeve start van de competitie, met meer nederlagen dan de ploeg uit Delft jarenlang gewend was. Maar het tij lijkt gekeerd. De laatste weken gaat het een stuk beter. Vorige week liet Fortuna nog een fraai staaltje zien door DOS’46 in Nijeveen alle hoeken van het veld te laten zien: 14-32. Een week eerder werd gelijk gespeeld tegen PKC en ook DVO werd verslagen.

Aan het begin van de competitie boekte LDODK in Gorredijk een 14-12 overwinning op Fortuna. Weinig doelpunten, het duidt op twee sterk georganiseerde verdedigingen. Sindsdien kwam Fortuna echter ook al een paar keer boven de dertig goals per wedstrijd.

Voor LDODK staan met een uitwedstrijd tegen Fortuna en een week later DVO thuis twee belangrijke wedstrijden op het programma.

De laatste drie wedstrijden werden gewonnen, weliswaar tegen tegenstanders uit het rechter rijtje, maar toch. In voorgaande seizoenen wilde LDODK nog wel eens juist tegen dergelijke tegenstanders een steekje laten vallen.

Dat dit nu niet is gebeurd heeft tot gevolg dat LDODK na twaalf van de achttien reguliere wedstrijden nog steeds aan kop van de ranglijst staat. En dat is nieuw en het smaakt naar meer. Dat was ook de stemming na de overwinning op HKC afgelopen zaterdag. Dit is het seizoen dat het moet gaan gebeuren. Er kunnen bijzondere weken in het verschiet liggen.

Deel dit artikel op: