‘Een Nederlandse titel lijkt mij heel speciaal’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is een bijzonder affiche. Een wedstrijd tussen LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46 is altijd bijzonder. Zeker nu zaterdag de Nederlandse titel op het spel staat. “Het komt aan op discipline en felheid”, weet aanvoerder André Zwart.

De generale voor de finale van zaterdag in De Lier, liep voor LDODK uit op een sof. De bekerfinale ging dinsdagavond verloren, Mid Fryslân ging er met de prijs vandoor. Volgens André begon LDODK te slap aan de wedstrijd. “We waren ook slordig en bleken niet in staat om de scherpte er alsnog in te krijgen. Mid-Fryslân was gedreven en degelijk, met lange aanvallen. We scoorden zelf moeizaam en zijn afgetroefd op felheid. Iedereen dacht misschien dat het uiteindelijk wel goed zou komen, maar dus niet.”

Ondanks de wedstrijd van dinsdag zit André er niet over in dat zijn ploeg zaterdag in de finale op felheid wordt afgetroefd. “Zo’n finale is wel iets speciaals, met waarschijnlijk een geweldige ambiance en met DOS’46 als tegenstander. Dat moet goed komen.”

Is DOS’46 de ideale tegenstander in deze finale? “Als we winnen wel”, lacht André. “Maar DOS is ongetwijfeld tot op het bot gemotiveerd, ze zullen vanaf het begin vol gas geven. En dat moeten wij ook doen. We krijgen het vast niet cadeau.”

André beseft ook wat nodig is om van DOS46 te winnen. “Naast die felheid, komt het vooral aan op discipline. Wij moeten aanvullend de rust hebben om de goede kansen te pakken. En verdedigend moeten we de discipline hebben om de juiste tegenstanders uit te schakelen.”

Een Nederlandse titel, de eerste in de clubgeschiedenis, zou voor LDODK de bekroning zijn op een mooi seizoen. “In de zaal pakten we veel punten, plaatsten ons vroeg voor de play-offs, maar hebben daarin terecht verloren. Op het veld doen we het gewoon het hele seizoen al goed. En we hebben meerdere keren laten zien over veerkracht te beschikken. Dat is misschien wel de grootste winst. Samen met de prestaties van het tweede, want dat is ook speciaal dit seizoen.”

Over zijn eigen seizoen is André iets minder tevreden. Vooral aanvallend had hij dit seizoen meer willen brengen. “Ik hoef niet iedere wedstrijd acht doelpunten te maken, maar drie of vier is toch wel fijn. Dat heb ik aan het eind van het zaalseizoen niet gehaald. En ik wil dat nog wel altijd heel graag. Daar komt bij dat ik in de zaal veel pijntjes had en dat is vervelend. Gelukkig is dat nu op het veld niet meer het geval.”

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: