Een gezellige avond met al je collega’s en vrienden? Zaterdag 1 oktober Oktoberfest in Kortezwaag

Terug naar het nieuwsoverzicht

Grote pullen bier, bratwurst, saukerkraut, kartoffelsalat, gebratenes huhn en Duitse muziek. Op zaterdag 1 oktober is het in Sportcentrum Kortezwaag tijd voor een groot Oktoberfest!

Het is een gezamenlijk initiatief van sportcentrum Kortezwaag, voetbalvereniging Gorredijk en korfbalvereniging LDODK. “It is wol wer tiid foar in feestje”, vertelt LDODK-voorzitter Gouke de Vries. “Mar wy ha der ek wol in serieuze bedoeling mei.”

Oog voor sponsors

Het idee ontstond vanuit de wens van beide verenigingen om hun sponsors te bedanken. “Ek yn de foar ûndernimmers drege coronajierren ha sy de sport net sitte litten. Dat fine wy hiel bysûnder.” Niet alleen de verenigingsbesturen willen iets terug doen voor de steun, datzelfde geldt ook voor de selectiespelers van de topteams van de voetballers en korfballers. Zij verzorgen op 1 oktober samen de bediening van de aanwezigen. “Doe’t wy dat fersyk dienen, wienen sy fuortdaalk posityf.”

Het Oktoberfest moet een buitengewoon gezellige avond worden, maar straalt volgens De Vries ook uit dat de steun van lokale ondernemers voor het voortbestaan van sport en cultuur heel belangrijk is. “Dat sinjaal wolle wy ek ôfjaan oan ús leden en supporters. Dat sy by oankeapen en boadskippen ek oan dizze ûndernimmers tinke.” De avond is toegankelijk voor bedrijven en groepen. Zij betalen voor de avond 65 euro per persoon, goed voor de muziek en uitgebreid Duits eten, maar exclusief consumpties.

Enkele grote sponsors hebben al toegezegd, waardoor er al honderden plaatsen gereserveerd zijn. Volgens De Vries is het een mooi alternatief voor een personeelsfeest in eigen kring of om klanten en relaties een mooie avond te bezorgen. Maar ook andere groepen zijn welkom. De Vries noemt bijvoorbeeld buurtverenigingen of vriendenploegen. “Mar it is net mooglik om oan de kassa in los kaartsje te keapjen.”

Programma

Het programma start om 18.00 uur met DJ Timmie Tirol. Later op de avond zijn er ook optredens van Dieter Koblenz, Otto Lagerfett, Supertolle en DJ Nicky Lorenzo. Aanmelden voor de avond kan via oktoberfestgorredijk.nl.

Deel dit artikel op: