Een ander Fortuna dan normaal

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein speelt zondagmiddag 10 december (16.00 uur) in Gorredijk tegen Fortuna. Een confrontatie waar korfballiefhebbers altijd naar uit kijken. Maar het lijkt dit keer anders dan anders.

Het affiche LDODK – Fortuna heeft dit jaar een heel ander uitgangspunt dan in het verleden. LDODK staat na drie wedstrijden aan kop van de ranglijst, Fortuna staat na drie wedstrijden altijd nog met lege handen.

De ploeg uit Delft had ook al een pittig programma in de eerste weken. Begonnen met een thuisduel tegen KZ (16-18) en daarna uit bij PKC (25-19). Maar ook in de derde wedstrijd, vorige week thuis tegen DOS’46, trok Fortuna aan het kortste eind. De ploeg uit Nijeveen had in de tweede helft zelfs een voorsprong van zes punten. Fortuna wist het gat aan het einde nog te verkleinen tot één: 20-21. Maar meer zat er niet in. Punten zijn in Delft dan ook meer dan welkom.

Of deze zondag in Gorredijk zijn te halen? Het is niet wat LDODK in gedachten heeft. Het gaat de ploeg van Gerald Aukes tot nu toe voor de wind. Met overwinningen op Blauw-Wit, Groen Geel en HKC zit de wind in de zeilen. Misschien nog niet altijd op topniveau, maar dat hoeft in deze fase van de competitie ook nog niet. Maar soms schotelen de spelers het publiek al prachtige acties voor. Zoals Aukes het vorige week al zei: “We hebben nu meer punten na drie wedstrijden dan vorig jaar op dit moment.” En zo is het.

Voor LDODK is de wedstrijd tegen Fortuna de opmaat voor de confrontatie een week later tegen DVO, dat vorige week PKC al wist te verslaan. Ook dat is al een duel om naar uit te kijken.

Na afloop van de wedstrijd is er live muziek in Kortezwaag van Your Mum Should Know.

Deel dit artikel op: