Eco-coaching krijgt vervolg

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Fashion gaat dankzij de goede resultaten ook volgend seizoen verder met de Eco-coaches Tjalling en Berber van den Berg en hun team.

De selectie krijgt al langer succesvolle begeleiding van Tjalling en Berber. Afgelopen seizoen is er een pilot uitgevoerd waarbij ook de D1 iedere week in Heerenveen een Eco-training volgde. “Deze kinderen hebben afgelopen seizoen enorme stappen gezet”, aldus voorzitter Gouke de Vries. “Ze leren doelen te stellen en daar naar toe te werken. Daar hebben ze niet alleen binnen het korfbal, maar ook op school en thuis voordeel bij.” De D1 krijgt als basis van de jeugdopleiding ook volgend seizoen eco-coaching.

Komend seizoen gaat LDODK bovendien de dit seizoen opgedane ervaringen met eco-coaching verwerken in speciale eco-trainingen voor de overige jeugdspelers. De komende maanden komt daar meer duidelijkheid over.

Ook de selectie krijgt volgend seizoen weer begeleiding van Tjalling en Berber van den Berg. Dat geldt ook voor een aantal young potentials. Op dit moment krijgen Ran Faber, Rixt Bouma en Femke Faber eco-coaching. Volgend seizoen wordt dit trio uitgebreid met nog een aantal potentials.

Deel dit artikel op: