Drie versterkingen voor LDODK-junioren

Terug naar het nieuwsoverzicht

De juniorenselectie van LDODK/Rinsma Modeplein krijgt volgend jaar versterking van Jesper Tolsma (Mid Fryslân), Kristien Wijma en Koen de Jong (beide Flamingo’s).

Volgens Jan Sjoerd Pool, bestuurslid topsport, past de komst van de drie junioren in het beleid van de vereniging. “Het continueren van topsport is voor LDODK belangrijk. De jeugdopleiding is daarvoor een levensader. Dat vraagt om goede trainers, goede omstandigheden en goede spelers. Zo nu en dan is het dan ook nodig dat er versterkingen van buiten komen.”

LDODK beseft zich heel goed dat het hierbij altijd belangrijk is te zoeken naar evenwicht tussen spelers die van buiten komen en spelers die de hele jeugdopleiding bij LDODK volgen. “We stimuleren jeugdspelers ook om zo lang mogelijk bij de eigen vereniging te blijven. Dat is het beste voor de ontwikkeling van het korfbal in de regio. Maar jezelf verder ontwikkelen doe je alleen maar wanneer je op trainingen en in wedstrijden voldoende weerstand hebt. Onze A1 traint daarom soms ook met de selectie. Hebben spelers zelf het idee dat ze bij de eigen vereniging tegen het plafond aanlopen, dan is het niet vreemd dat ze om zich heen kijken naar een andere uitdaging.”

Jesper Tolsma

Een van de junioren die de overstap maakt is Jesper Tolsma. Hij speelt nu bij Mid Fryslân A1 en is geselecteerd voor Noord U19. Bij Mid Fryslân speelt hij twee klassen lager dan de A1 van LDODK. “Ik wil zelf graag kijken wat ik op het hoogste niveau kan.”

Kiezen voor LDODK was voor Jesper best lastig. Hij korfbalt al zijn hele leven bij Mid Fryslân en Stânfries en komt uit een echt korfbalnest. “Kies ik voor mijzelf of wil ik met mijn beste vrienden spelen? Die keuze moest ik maken. Mijn vrienden stimuleerden mij gelukkig ook om nu deze stap te zetten.”

Jesper heeft zelf een goed beeld van zijn sterke punten, maar weet ook waar hij zich wil verbeteren. “Ik speel mijzelf vrij eenvoudig vrij en kan daardoor ook andere vrij spelen. Maar zeker aan mijn verdedigen en de rebound wil ik graag verder werken.”

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: