Drie op een rij voor LDODK? KZ zondag tegenstander in Gorredijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de derde wedstrijd van de competitie heeft LDODK/Rinsma Modeplein zondagmiddag (15.30 uur) KZ/Thermo4U te gast. Beide ploegen hebben de ambitie om in de poule zo dicht mogelijk achter de gedoodverfde nummer één PKC te eindigen.

KZ maakte vorige week al kennis met de vorm van de ploeg uit Papendrecht. Een goede start bracht voor KZ snel een 4-1 voorsprong op het bord. Maar na een time-out herstelde PKC snel de verhoudingen en boog de achterstand om in een 6-14 voorsprong. Na een 8-15 ruststand kwam KZ nog een keer terug tot op vier punten, maar de overwinning van PKC kwam nooit in gevaar. Eindstand 16-23. In het openingsweekend pakte KZ een duidelijke 16-26 overwinning bij Oost Arnhem.

LDODK staat met twee overwinningen nog op een honderd procent score. Na een thuisoverwinning op Groen Geel volgde vorige week een fraaie uitoverwinning (22-25) bij Blauw-Wit in Amsterdam. In een spannende wedstrijd liet LDODK de Amsterdammers twee keer terugkomen, waardoor het tot het laatst spannend bleef. Scherp verdedigen blijkt ook dit seizoen een sterk wapen van LDODK. En als het dan zoals vorige week aanvallend begint te lopen en er ook van afstand lekker wordt gescoord, dan lijkt korfballen niet zo moeilijk. In beide gespeelde wedstrijden kende LDODK echter ook een paar momenten waarop de tegenstander uit ogenschijnlijk verslagen positie weer wist terug te komen.

Het affiche LDODK-KZ heeft alles in zich voor een mooi duel.

Het duel tussen LDODK en KZ is live te volgen via Eyecons. De voorbeschouwing begint om 15:05 uur.

Deel dit artikel op: