Drie bekers voor LDODK

LDODK/Rinsma Modeplein beleefde gisteravond op het korfbalterrein van Club Brothers in Groningen een unieke avond. Alle drie noordelijke korfbalfinales werden in winst omgezet. LDODK B1 en A1 wonnen overtuigend van Heerenveen B1, respectievelijk CSL A1. LDODK 1 had het aanmerkelijk lastiger tegen een taai Nic. Maar sloeg uiteindelijk in de slotfase toe en pakte zo ook de derde beker van de avond.

“We hadden de wedstrijd vanaf het begin onder controle,” sprak Hessel Waninge, samen het Julian Frieswijk het technisch duo van de B1, na afloop zelfverzekerd. “We deden wat we moesten doen. Speelden lange aanvallen. Hadden veel geduld. Je hoeft op het veld geen rekening met de schotklok te houden natuurlijk. En ook verdedigend gaven we goede pressie. Al met al was dit een mooie wedstrijd, ook met het oog op de halve finale van het landskampioenschap die we straks tegen Fortuna gaan spelen”. De B1 leidde bij rust al comfortabel met 9-3. En kon de tweede helft die voorsprong rustig uitbouwen naar 19-6. Daarmee was de eerste beker voor LDODK een feit.

Voor de tweede beker gisteravond moest de A1 iets dieper in haar reserves. Vooral in de eerste helft gaf een energiek CSL veel weerstand en wist met name van afstand een hoog percentage te halen. Pas vlak voor de pauze slaagde LDODK via Jurjen Veenstra en Tieme Eppinga een klein gaatje te maken en ging LDODK met een 8-11 de voorsprong de rust in.

Na rust leek de brandstoftank bij CSL leeg te raken en wist LDODK vanaf 9-12 uit te lopen naar 9-16. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Op dat moment had Jurjen Veenstra het veld al verlaten. De international was al gekwetst aan de wedstrijd begonnen. “Ik had thuis een remschijf op mijn grote teen gekregen. En toen in de tweede helft ook nog iemand op mijn voet ging staan, was het echt klaar.” Toch was de vreugde bij Veenstra na afloop niet minder. “Blij dat je eindelijk eens een prijs pakt.” En toen was daar dus de tweede beker van de avond.

Tot slot mocht LDODK 1 de derde beker ‘even’ binnenhalen. Tenminste, dat dachten de meeste aanwezigen op het inmiddels volgestroomde sportpark in Groningen. Halverwege de eerste helft leidde LDODK namelijk met 4-10 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Vooral Marvin Piepers zat goed in de wedstrijd met op dat moment al vier treffers. “Daarna gingen we er kennelijk toch wat te gemakkelijk over denken,” aldus Piepers, die met zeven goals topschutter van de avond werd. Nic. schakelde een tandje bij en wist met vier scores op rij de aansluiting weer te krijgen. LDODK, dat speelde zonder de in Papendal verblijvende internationals, leidde voor rust met 8-11.

Na de pauze ging het talrijke publiek uit Groningen achter de ‘thuis’ploeg staan. Nic. kwam terug tot 11-12. LDODK wist daarna de voorsprong opnieuw uit te bouwen. Maar telkens haakte Nic. aan. Dit jo-jo-effect herhaalde zich zo een paar keer tot vier minuten voor tijd Piepers de wedstrijd definitief op slot gooide. “Ik moet zeggen dat dit toch wel lekker voelt hoor. Ik ben hier echt wel blij mee. Je kunt eigenlijk alleen maar verliezen. Iedereen verwacht dat je dit wint. Maar het moet nog wel even gebeuren. Nic. vertraagde het spel goed, zodat wij nooit echt lekker konden spelen.” LDODK won uiteindelijk met 16-21. En daarmee was ook de derde noordelijke beker van de avond voor LDODK; een unieke drieluik.

Foto’s: Jacob Heres/Picturespot.nl