Drie bekerfinales voor LDODK

LDODK/Rinsma Modeplein A1 heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de noordelijke juniorenbeker. AVO A1 werd in Gorredijk met 23-22 verslagen.

LDODK kreeg de finaleplaats absoluut niet cadeau, AVO bleef de hele wedstrijd in het spoor. LDODK kende een goede start, kwam snel op 3-0. Die marge van drie was ook de maximale voorsprong in de hele wedstrijd.

Na een 10-9 ruststand ontspon zich een spannende tweede helft. Met nog ruim zes minuten op de klok kwam AVO voor het eerst langszij: 22-22. Maar daar bleef het ook bij. Met nog twee minuten op de klok maakte LDODK de winnende 23-22.

Door de overwinning plaatst LDODK zich voor de finale van de noordelijke juniorenbeker op dinsdag 18 juni in Emmen. Tegenstander is DOS’46 A1, dat in de andere halve finale met 28-16 bij SIOS A1 won.

Op 18 juni worden in Emmen drie finales gespeeld: de juniorenbeker, de aspirantenbeker en de Jan Mulderbeker. En in alle drie finales is LDODK van de partij.