LDODK komt er bij DOS’46 niet aan te pas

Ook al kwam LDODK/Rinsma Modeplein aan het einde van de wedstrijd nog dichtbij (25-23), spannend werd het in Nijeveen niet. DOS’46 was deze keer op alle fronten de betere ploeg.

Was het een collectieve offday? Was het de kracht van DOS’46? Het zat er zaterdagavond voor de ploeg van Erik Wolsink niet in. Het liep niet en de overtuiging dat het wel zou kunnen lukken was ver te zoeken. Daarmee kwam na het mooie gelijkspel tegen PKC, een week later een forse kater.

Bij LDODK begon Femke Faber na overwonnen blessureleed in de basis. Het betekende voor Lieneke Pries een start op de bank. Later in de wedstrijd zou ze haar minuten en doelpuntje nog wel meepikken.

Vanaf het eerste fluitsignaal was DOS’46 de bovenliggende partij. Na drie strafworpen aangevuld met enkele fraaie afstandsschoten was het 6-3. De thuisploeg stond daarna zeven minuten droog, waardoor LDODK terug kon komen tot 6-6, het was achteraf het enige moment in de wedstrijd dat beide ploegen op gelijke hoogte stonden. Daarna bouwden de Nijeveners de voorsprong weer uit tot 12-8, halverwege was het 12-9.

Het lukte LDODK ook na rust niet om dichterbij te komen. Jelmer Jonker maakte het eerste doelpunt in de tweede helft: 13-9. DOS’46 bouwde de marge daarna uit naar vijf punten (16-11 en 17-12). LDODK scoorde moeizaam en op de momenten dat het wel lukte, antwoordde DOS direct met een doelpunt. De marge werd zelfs zes doelpunten: 24-18. Pas in de laatste vijf minuten lukte het LDODK om nog iets dichterbij te komen, maar toen was het te laat.

In de voorbeschouwing op de wedstrijd werd LDODK geprezen als de meest zuivere ploeg van dit seizoen. Maar daar bleek in Nijeveen niet veel van. De scherpte ontbrak en ook de vaak zo sterke rebound bleef uit. Wel waren er volop airballen, eenschotsaanvallen en volop irritaties. Onderling en richting scheidsrechter van der Lucht. DOS kreeg duidelijk meer strafworpen en vrije ballen en dat wekte wrevel. Maar bovenal stond er een fel DOS’46 dat vanaf de eerste minuut er vol voor ging en op de juiste momenten scoorde. Invaller Jurjen Bosma scoorde een gele kaart.

Wanneer Blauw-Wit zondag van KZ wint nemen de Amsterdammers de derde plaats op de ranglijst van LDODK over. Met 11 uit 9 heeft LDODK dan één punt meer dan nummer vijf Fortuna. En dat maakt komende zondag de wedstrijd Fortuna – LDODK een bijzondere ontmoeting in de strijd om de play-offs, waarvoor de eerste vier ploegen op de ranglijst zich plaatsen.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl